LAURA CODRUTA KOVESI infirma scenariul unei CANDIDATURI la sefia statului: NU IMI DORESC!

LAURA CODRUTA KOVESI, sefa Directiei Nationale Anticoruptie, a declarat, marti, ca nu isi doreste sa candideze la functia de presedinte al Romaniei si nici nu vrea sa intre in politica, asa cum s-a speculat in presa.

KOVESI a precizat ca anul acesta se implinesc 20 de ani de cand lucreaza in magistratura si ca doreste sa isi continue cariera in sistemul judiciar.

Nu doresc sa candidez la functia de presedinte al Romaniei, nici in 2016 si nici intr-un alt an. Nu ma intereseaza o candidatura la aceasta functie. Anul acesta o sa fac o vechime de aproape 20 de ani in magistratura si am sa-mi utilizez toata experienta profesionala in folosul sistemului judiciar. Scopul meu principal este sa-mi duc la bun sfarsit mandat si ceea ce ma intereseaza este ca eu si colegii mei din DNA sa ne facem in fiecare zi treaba intr-un mod profesionist si cat mai eficient”, a explicat KOVESI, potrivit Adevarul.  

CITESTE SI: ELENA UDREA, ATAC DUR la sefa DNA: LUPTA PENTRU LIBERTATE se poarta cu OAMENII LUI KOVESI

De asemenea, sefa DNA a precizat ca „infirma categoric” toate afirmatiile de acest gen facute de alte persoane. „Nu ma intereseaza niciun fel de candidatura si orice speculatii care se fac pe tema aceasta vreau sa le infirm si va spun categoric ca nu imi doresc sa candidez la functia de presedinte al Romaniei”, a mai completat sefa DNA.

Declaratia Laurei Codruta Kovesi vine dupa ce in urma cu doua zile jurnalistul Bogdan Tiberiu Iacob a precizat ca sefei DNA „i se construieste incet, dar sigur, un profil prezidential de mare calibru”. Aceste informatii au fost preluate de mai multi jurnalisti care au facut speculatii pe acest subiect.

CITESTE SI: AVOCATII ELENEI UDREA au depus o PLANGERE la CSM: KOVESI conduce ANCHETA

O femeie presedinte, si inca una cu un background solid, aureolata de o vasta campanie anti-coruptie, o Carla Del Ponte autohtona care a curatat si reformat clasa politica, iata un mesaj puternic pe care Romania l-ar putea da occidentului anul viitor”, se arata in textul scris de Iacob pe site-ul inpolitics.ro.