LAURA CODRUTA KOVESI nu are rival pentru un nou mandat de procuror sef al DNA

LAURA CODRUTA KOVESI nu are rival pentru un nou mandat de procuror sef al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA). Activitatea din ultimul mandat a convins-o pe RALUCA PRUNA. Ministrul Justitiei are doar cuvinte de lauda la adresa actualei sefe a institutiei care a bagat frica in politicieni, informeaza Revista22.

“Eu ma uit si in afara societatii romanesti si constat, vorbesc de d-na Kövesi, care a primit, de pilda, anul acesta premiul Reader’s Digest, recunoastere din partea unor institutii si a unor persoane care nu sunt din Romania. Cred ca asta este o confirmare a unor persoane care nu au niciun fel de interes, n-au niciun fel de raportare emotionala. Si atunci, de ce am fi ipocriti, daca lucrurile sunt asa? Cred ca avem multe de facut in Romania si ar trebui sa fim mai scrupulosi cu privire la alte lucruri si sa nu pretindem sa ne jucam de-a procedura atunci cand pur si simplu nu e necesara si cand e absolut legal sa reinvestesti pe cineva”, a spus RALUCA PRUNA pentru Revista22.

CITESTE SI: DNA PROPUNE CA ELIBERAREA CONDITIONATA SA FIE POSIBILA DOAR DUPA RECUPERAREA PREJUDICIULUI

Acuzata de lumea politica de faptul ca institutia pe care o conduce abuzeaza de arestari preventive, LAURA CODRUTA KOVESI e aparata de RALUCA PRUNA. “Nu mi se pare ca DNA a abuzat de arestari preventive si este adevarat ca raportul politic, care a trecut prin colegiul de comisari si este adoptat de Comisie la nivel politic, nu vorbeste despre arestul preventiv. Exista insa si un raport tehnic, in care se vorbeste despre arestul preventiv si despre faptul ca au existat voci in societate a caror opinie este ca se abuzeaza de arestul preventiv. Insa cine citeste raportul tehnic si nu scoate din context acest paragraf si citeste intreaga sectiune care se refera la dreptul la un proces echitabil in general poate sa constate ca, de fapt, Comisia reda numai fapte si niste reticente ale societatii, pentru ca apoi sa conchida ca arestul preventiv nu este decis de un procuror, ci este intotdeauna confirmat de un judecator. Asa ca nu sunt motive sa ne ingrijoram in privinta asta.

Nu putem spune ca s-a abuzat de arestul preventiv. Forta de coercitie a statului, imi pare rau ca trebuie s-o spun, in anumite situatii in care, repet, un procuror propune si un judecator dispune, in conditii de legalitate, dupa lege, propria constiinta si mai ales dupa probele din dosar, inseamna si arest preventiv. Are insa garantia pe care o confera un judecator independent”, a mai spus RALUCA PRUNA pentru sursa citata.

Sursa foto: gandul