LAURA CODRUTA KOVESI: NU CRED CA EXISTA OFITERI ACOPERITI IN DNA

Procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), LAURA CODRUTA KOVESI, a spus ca nu crede in posibilitatea ca in cadrul institutiei pe care o conduce sa existe ofiteri acoperiti, spunand ca afirma acest lucru pentru ca se bazeaza pe “calitatea morala a colegilor cu care lucreaza”.

“Nu cred ca exista acoperiti in DNA. Ma bazez pe calitatea morala a colegilor cu are lucrez, in primul rand pe acest lucru ma bazez si imi cunosc colegii foarte bine, le cunosc atitudinea profesionala si morala (…) si nu cred ca SRI are nevoie de acoperiti in DNA”, a declarat KOVESI, in cadrul emisiunii “Dupa 20 de ani”, difuzata de Pro TV.

Declaratia procurorului sef al DNA a fost facuta in contextul in care Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a cerut CSAT sa faca verificari cu privire la calitatea magistratilor, respectiv daca sunt ofiteri acoperiti.

CITESTE SI: JUDECATORII solicita CSM sa VERIFICE existenta de OFITERI ACOPERITI in JUSTITIE

LAURA KOVESI a spus ca este de acord sa fie facute verificari pentru a se stabili daca in cadrul structurii din Ministerul Public pe care o coordoneaza exista lucratori in structurile de securitate.

“Nu am nicio problema daca se verifica acum, foarte bine, sa se verifice. (…) Eu nu cred ca sunt ofiteri acoperiti in DNA, dar sa se faca verificari”, a spus LAURA KOVESI.

Consiliul Superior al Magistraturii a decis, in cadrul sedintei de plen de miercuri, sesizarea Consiliului Suprem de Aparare a tarii (CSAT), pentru a face verificari cu privire la eventualii ofiteri acoperiti din randul judecatorilor si procurorilor, potrivit reprezentantilor CSM.

CITESTE SI: CEZAR PREDA: SRI si-a asumat ca nu exista OFITERI ACOPERITI in randul corpului MAGISTRATILOR

Sursa foto www.evz.ro