LAURA CODRUTA KOVESI: PARTI din DOSARELE MICROSOFT si EADS s-ar putea FINALIZA in acest an

Unele PARTI din DOSARELE MICROSOFT si EADS, care vizeaza anumite fapte sau anumite persoane, ar putea sa se FINALIZEZE in acest an cu trimiteri in judecata, a declarat duminica procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), LAURA CODRUTA KOVESI, la ProTV.

“Este posibil ca in aceste dosare o parte a anchetei sa se finalizeze, dupa care dosarul sa fie disjuns, la fel cum s-a intamplat si pana in prezent. Sunt persoane fata de care urmarirea penala s-a finalizat si dosarul a fost trimis la instanta, iar restul cazului a fost disjuns. (…) Daca fata de anumite persoane sau anumite fapte procurorul finalizeaza ancheta, cu siguranta va trimite la instanta”, a spus LAURA CODRUTA KOVESI.

Ea a explicat ca ambele dosare sunt foarte complexe, vizand un numar mare de persoane si fapte comise intr-o perioada lunga de timp, din acest motiv anchetele fiind de durata.

Citeste si: LAURA CODRUTA KOVESI: Nu am discutat nici cu fostul, nici cu actualul presedinte si nici cu premierul despre dosare

“Atat in dosarul EADS, cat si in dosarul Microsoft, nu vorbim de un singur act material, vorbim de suspiciunea comiterii unor acte infractionale pe perioade foarte lungi de timp, sapte ani, opt ani de zile, si trebuie verificat fiecare segment. Verificam multe contracte care au fost incheiate in perioade de timp diferite, prelungirea acestor contracte, acte aditionale ale acestor contracte. Nu este vorba despre dosare pe care sa le poti finaliza in trei luni, activitatea infractionala este extrem de ampla, implica foarte multe persoane, implica foarte multe responsabilitati, implica foarte multe documente care trebuie studiate si probe care sunt de administrat. Sunt sute de persoane audiate pana in prezent. Faptul ca noi nu facem publica fiecare etapa nu inseamna ca nu se lucreaza in aceste dosare”, a precizat sefa DNA.

Ea a adaugat ca in cazul Microsoft au loc audieri aproape in fiecare saptamana, urmand sa fie intocmite rechizitoriile pentru unele dintre persoanele implicate, nefiind exclus sa apara si nume noi in dosar.

Citeste si: KOVESI face DEZVALURI despre DOSARUL EADS: SE LUCREAZA RITMIC

“In dosarul Microsoft se lucreaza in continuare, se administreaza probe, avem audieri aproape saptamanal in acest dosar, avem comisii rogatorii in curs, deci este un dosar in care se lucreaza. Partial, pentru anumite persoane, dosarul a fost finalizat, s-a trimis la instanta de judecata. Sper ca in curand sa finalizam cel putin o parte din acest dosar, atunci cand probele pe care le administram vor fi finalizate. (…) Procurorul de caz are obligatia sa verifice toate informatiile care apar, legate de fapte de coruptie sau fapte conexe infractiunilor de coruptie in acest dosar. Daca in urma investigatiilor vor aparea nume noi, va asigur ca o sa aflati”, a declarat Kovesi.

In ceea ce priveste DOSARUL EADS, procurorii efectueaza in continuare audieri si verificari de documente.

Sursa foto: stirileprotv.ro