Laura Codruta Kovesi: Trebuie modificata legea privind avizul Parlamentului pentru ridicarea imunitatii parlamentarilor

LAURA CODRUTA KOVESI, TRAIAN BASESCU, ALINA BICA, DNA, HORIA GEORGESCU, ACTIUNI DNA, PROCUROR SEF DNA

Procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), Laura Codruta Kovesi, a declarat miercuri, la B1TV, ca Trebuie modificata legea privind avizul Parlamentului pentru ridicarea imunitatii parlamentarilor astfel incat Parlamentul sa nu mai poata bloca cererile de arestare preventiva a parlamentarilor.

Laura Codruta Kovesi a explicat ca “nu este normal ca un vot politic sa blocheze o actiune judiciara” si ca “orice control al acticvitatii pe care procurorii DNA o desfasoara se realizeaza printr-un control al instantelor de judecata”. Sefa DNA a adaugat ca o alta chestiune problematica, surprinsa si in raportul Comisiei Europene privind Mecanismul de Cooperare si Verificare, este faptul ca Parlamentul nu motiveaza niciodata de ce respinde o anumita cerere in care este vizat unul dintre membrii sai.

Citeste si: Laura Codruta Kovesi: Raportul MCV confirma calitatea activitatii DNA si sporirea increderii publice

“Sunt doua chestiuni de dificultati pe care raportul le suprinde. Prima, solicitarile DNA de ridicare a imunitatii unor parlamentari care au calitate de ministru sau nu. Aici raportul a retinut ca in cursul anului 2014 au fost situatii in care anchetele DNA au fost blocate din lipsa acestui aviz. Au fost situatii in care Parlamentul a raspuns pozitiv la unele solicitari ale DNA privind cereri de arestare preventiva a unor parlamentari sau, dimpotriva, cereri care ne-au fost respinse”, a declarat Kovesi.

Laura Codruta Kovesi a mai precizat ca institutia pe care o conduce urmeaza sa faca public “raportul de activitate pe 2014 in care apar si cateva concluzii privind necesitatile materiale si umane pentru ca institutia sa functioneze mai bine”.