LAURA CODRUTA KOVESI va fi decorata cu LEGIUNEA de ONOARE

Procurorul sef al DNA, LAURA CODRUTA KOVESI, va primi LEGIUNEA de ONOARE in grad de Cavaler de la ambasadorul Frantei in Romania, Francois Saint-Paul. Ceremonia de decernare a distinctiei va avea loc marti, incepand cu ora 18:00, la Ambasada Frantei din Bucuresti, se arata intr-un mesaj al reprezentantilor diplomatiei franceze transmis vineri jurnalistilor de la Ziare.

LEGIUNEA de ONOARE este cea mai inalta distinctie civila si militara franceza. Aceasta a fost instituita in Franta in 1802 si acordata neintrerupt din 1804 pana astazi.

Nu este pentru prima data cand Franta isi arata aprecierea fata de LAURA CODRUTA KOVESI. Procurorul sef al DNA a mai primit, in 2011, Ordinul National al Meritului in grad de ofiter din partea Frantei. Distinctia i-a fost oferita de ambasadorul de la acea vreme al Frantei la Bucuresti, Henri Paul, care a spus ca LAURA CODRUTA KOVESI reprezinta pentru el “un pariu castigat al tinerelor generatii ale acestei tari”.

LAURA CODRUTA KOVESI a fost premiata si de americani. In 2014, ea a primit din partea Ambasadei Statelor Unite la Bucuresti premiul pentru cea mai curajoasa femeie din lume.

Sursa text: Ziare