LAURA GEORGESCU ii da replica ELENEI UDREA

LAURA GEORGESCU, presedintele CNA, a declarat ca CNA a monitorizat Antena 3 pe subiectul prezentarii procesului ICA, precizand ca acest caz poate fi analizat intr-o sedinta la care sunt prezenti minimum 8 membri ai Consiliului, insa in prezent 4 membri sunt in concediu de odihna.

“Incepand cu perioada 1 – 4 august 2014, patru membri ai CNA sunt in concediu de odihna, iar legislatia actuala nu permite rechemarea acestora din concediu”, a declarat luni seara, pentru Mediafax, LAURA GEORGESCU, presedintele Consiliului National al Audiovizualului (CNA). 

CITESTE SI: PMP a facut un DENUNT PENAL impotriva LAUREI GEORGESCU

LAURA GEORGESCU a fost contactata de agentia MEDIAFAX in contextul in care ELENA UDREA, presedintele Partidului Miscarea Populara (PMP), a declarat, luni, ca PMP a scris un denunt penal impotriva presedintelui CNA, pe motiv ca aceasta protejeaza, prin lipsa de reactie, practicile de la Antena 3. 

Georgescu a mai spus ca, potrivit legislatiei existente, cei patru membri ai CNA aflati in concediu nu se supun prevederilor aplicabile functionarilor publici, pentru care seful institutiei poate aproba rechemarea din concediu la propunerea sefului ierarhic.

CITESTE SI: NARCISA IORGA: Cu sau fara inceperea URMARIRII PENALE, LAURA GEORGESCU trebuie sa plece de la CNA 

De asemenea, LAURA GEORGESCU a precizat ca, intr-un caz similar, in 2013, cand Realitatea Media i-a facut plangere penala pentru ca nu si-ar fi indeplinit atributiile, a primit o decizie de neincepere a urmaririi penale (NUP). 
“In luna august 2013, Consiliul a avut o unica sedinta, in data de 22.08. 2013, data la care Realitatea Media mi-a facut plangere penala pe un subiect similar cu cel in discutie astazi (Ordonanta Presedintiala obtinuta impotriva Romania TV). In data de 08.08.2014, am primit NUP si, potrivit noului Cod penal, costurile judiciare inutile sunt suportate din bugetul de stat, adica din taxele si impozitele platite de contribuabilul roman”, a spus LAURA GEORGESCU.

Sursa foto: realitatea.net