LAURA GEORGESCU, mesaj pentru BASESCU: Nu am incalcat legea, am dat dovada de transparenta

LAURA GEORGESCU, presedintele CNA, i-a raspuns, miercuri, presedintelui TRAIAN BASESCU, spunand ca nu a incalcat legea si a dat dovada de transparenta, neavand niciun motiv sa demisioneze.

Declaratiile sefului CNA au fost facute in contextul in care BASESCU a declarat, intr-o emisiune la postul B1 Tv, ca Laura Georgescu este un “om de proasta calitate”, care a incercat sa intervina la el, fara succes insa.

Laura Georgescu a explicat ca s-a adresat Administratiei Prezidentiale pentru ca a promulgat in data de 9 iulie legea Legea 103 din 2014 privind modificarea si completarea Legii audiovizualului 504 la articolul 42, care face “o discriminare intre persoanele cu ‘handicap de auz’ fata de cele cu deficiente de vaz”.

Citeste si: VICTOR PONTA o sustine in continuare pe LAURA GEORGESCU

“Mi s-a parut normal sa atrag atentia ca s-a incalcat directiva europeana care le trateaza ca fiind la pachet (preponderenta avand-o persoanele cu deficiente de vaz), modificarea fiind data doar cu 10 luni inainte de trecerea la televiziunea digitala care presupune servicii de acces pentru aceste doua categorii”, a declarat Laura Georgescu pentru Mediafax.

Legat de “calitatea sa umana”, Laura Georgescu a reamintit ca declaratiile sale cu privire la sprijinul de care se bucura la “ambele palate” (n.r.- Victoria si Cotroceni)au fost facute intr-un spatiu privat si inregistrate “ilegal si neasumat”, mentionand totodata ca ea cunoaste “mecanismele comunicarii interinstitutionale dintr-un stat democratic”.

Citeste si: PDL si PNL cer DEMISIA Laurei Georgescu, presedintele CNA

“Cat despre indemnurile pe care mi le-a facut, ii reamintesc ca, atata vreme cat nu am incalcat legea, nu am facut nimic impotriva institutiei si am avut deplina transparenta in toate actiunile, este cerinta respectarii conditiilor europene de autonomie ale unei institutii publice si cele de independenta ale mandatului membrilor, impuse prin Directiva serviciilor media audiovizuale”, a mai spus Laura Georgescu.