LAURA GEORGESCU, sefa CNA, AUDIATA la DNA. UPDATE

Presedintele Consiliului National al Audiovizualului (CNA), LAURA GEORGESCU, a venit miercuri la DNA pentru a fi AUDIATA in dosarul deschis in urma unei plangeri depuse de deputatul PPDD Liliana Minca, privind fapte de luare de MITA si TRAFIC de INFLUENTA.

UPDATE 14. 00: La iesirea din sediul DNA, LAURA GEORGESCU  a refuzat sa faca declaratii, sefa CNA multumindu-se sa spuna ca: “Singura persoana cu care puteti discuta despre ceea ce s-a intamplat astazi la DNA este purtatorul de cuvant al acestei institutii”.

LAURA GEORGESCU nu a dorit sa faca declaratii la intrarea in sediul Directiei Nationale Anticoruptie, unde a ajuns in jurul orei 11.45. Cu aproape o ora inainte, la DNA a venit si VALENTIN JUCAN, membru in Consiliul National al Audiovizualului, acesta spunand ca a fost chemat de procurori in calitate de martor si a adus mai multe documente.

CITESTE SI: Noi INREGISTRARI de SENZATIE cu LAURA GEORGESCU

JUCAN a declarat, la intrarea in DNA, ca CNA nu are voie sa primeasca sponsorizari sau donatii, iar daca acestea au existat, au fost facute in mod ilegal. El a precizat ca spera ca aceste sponsorizari sau donatii pentru CNA sa nu se fi facut. Totodata, Jucan a spus ca spera ca niciun post de televiziune sa nu fi fost favorizat de CNA. VALENTIN JUCAN a adaugat ca daca CNA doreste sa faca achizitii, le poate face din bugetul propriu.

CITESTE SI: IORGA: Presedintele CNA a mintit in legatura cu Administratia Prezidentiala 

Presedintele Consiliului National al Audiovizualului, LAURA GEORGESCU, si ceilalti membri ai CNA au fost chemati la Directia Nationala Anticoruptie in urma unei plangeri depuse de deputatul PPDD LILIANA MINCA. Audierile incep miercuri, cand a fost citata sa dea declaratii LAURA GEORGESCU, iar joi si vineri vor fi audiati alti membri ai CNA, in calitate de martori.

LILIANA MINCA, membru al Comisiei pentru cultura, arte, mijloace de informare in masa din Camera Deputatilor, a depus plangerea in luna iulie, dupa ce in presa au fost difuzate inregistrari audio in care sefa CNA foloseste un limbaj licentios si face referire la anumite practici, pentru obtinerea de sponsorizari cu logistica in favoarea Consiliului. Plangerea are ca obiect infractiunile de luare de MITA si TRAFIC de INFLUENTA.

In plangere sunt mentionate si fragmente din inregistrarile cu Laura Georgescu, in care aceasta face referire la o posibila sponsorizare sau donatie a unor laptopuri pentru Consiliu.

Sursa foto: realitatea.net