LAURA KOVESI despre PERCHEZITIILE DNA la MAFIA MEDICAMENTELOR

Procurorul sef al DNA, LAURA CODRUTA KOVESI, a precizat marti ca anchetatorii care instrumenteaza DOSARUL de CORUPTIE in DOMENIUL FARMACEUTIC vor stabili, in urma perchezitiilor efectuate marti, modul in care s-au prescris si comercializat anumite MEDICAMENTE.

“Actiunea vizeaza activitatea infractionala care s-a realizat pe teritoriul mai multor judete. Sunt implicate mai multe unitati sanitare. Pot sa va asigur insa ca in cadrul anchetei vom verifica toate aspectele necesare pentru a lamuri modul in care s-au prescris anumite MEDICAMENTE, modul in care s-au achizitionat anumite medicamente si, acolo unde va fi cazul, unde vorbim de diagnostice sau alte aspecte privind viata sau sanatatea altor persoane, vor fi contactate si se vor lua si masuri de prevenire, daca este cazul”, a declarat LAURA CODRUTA KOVESI, prezenta la o ceremonie organizata la Academia Tehnica Militara.

Procurorii DNA efectueaza marti PERCHEZITII in 61 de locatii situate in municipiul Bucuresti si in judetele Ilfov, Sibiu, Mures, Salaj, Cluj, Bistrita-Nasaud si Timis, intr-un dosar privind FAPTE de CORUPTIE comise in perioada 2012 — 2015.

CITESTE SI: PERCHEZITII DNA la PRODUCATORII de MEDICAMENTE din Capitala si 7 judete. UPDATE

Ancheta vizeaza PRODUCATORI de MEDICAMENTE care ar fi oferit unor medici din judetele Mures, Salaj, Sibiu, Bistrita si Cluj achitarea cheltuielilor la diverse simpozioane si congrese internationale, excursii in diverse tari, bunuri, foloase si alte servicii, conditionandu-le de prescrierea unor MEDICAMENTE.

FIRMELE de MEDICAMENTE se ofereau sa plateasca participarea MEDICILOR la diverse simpozioane si congrese in strainatate, care erau insa fictive, in realitate fiind vorba de excursii de lux.

Procurorii mai sustin ca MEDICII vizati au fost implicati si in realizarea unor asa-zise STUDII CLINICE, pentru care au fost remunerati, insa studiile in cauza nu au la baza date reale, aceasta fiind inca o modalitate prin care medicii erau recompensati financiar pentru sprijinul acordat PRODUCATORIILOR de MEDICAMENTE.

Conform unor surse judiciare, ar fi implicati 16 MEDICI, inclusiv avand functii de sefi de clinici si sectii de oncologie, medici specialisti oncologi, coordonatori si responsabili ai Programului National de Sanatate — subprogramul oncologie.

Aceleasi surse au sustinut ca ar fi implicati un presedinte al Comisiei de oncologie, un inspector la DSP Mures, care controleaza farmacii, si peste 10 reprezentanti zonali ai FIRMELOR de MEDICAMENTE.

Sursa foto: gandul