Laura Vizireanu, medicul din elicopterul SMURD prabusit la Constanta internat in stare critica, a murit. FOTO

Laura Vizireanu, medicul din elicopterul SMURD internat in stare critica la Spitalul Judetean Constanta, a murit

Medicul Laura Vizireanu, prima persoana recuperata de pompieri si internata in stare critica la Spitalul Judetean Constanta, a murit in cursul serii, a declarat, luni seara, secretarul de stat in MAI Raed Arafat.

”Din pacate, am fost informati, si familia a fost informata, ca medicul a decedat, a fost declarat decedat la spital acum câteva minute. Au fost facute toate incercarile pentru a-i salva viata, dar din pacate asta este situatia”, a spus Raed Arafat.

Potrivit acestuia, copilotul este resuscitat, dar ”sansele sunt minime”. ”Nu credem ca vom reusi”, a continuat Arafat.

Laura Vizireanu, medicul aflat in elicopterul SMURD prabusit, a fost prima persoana recuperata de pompieri din apa. Aceasta a fost resuscitata initial de medicii de pe ambulanta timp de aproximativ 45 de minute, ea raspunzând manevrelor de resuscitare.

Ulterior, femeia a fost transportata la Spitalul Judetean de Urgenta Constanta, fiind internata in stare critica la sectia de terapie intensiva.

Vezi aici imagini video de la accident

Raed Arafat a spus ca elicopterul SMURD care s-a prabusit luni dupa-amiaza in lacul Siutghiol din judetul Constanta avea inspectia tehnica ”la zi”, fiind verificat la Eurocopter.

”Este un elicopter cu care zburam in cadrul MAI si pentru SMURD, si pentru Politie. Are inspectia si totul la zi, a fost trimis de Inspectoratul de Aviatie la Eurocopter, a fost verificat. Din punct de vedere tehnic nu punem la indoiala ca elicopterul n-ar fi fost in stare tehnica buna de zbor. Conditiile meteo au fost ok, au zburat pe conditii meteo bune”, a afirmat Arafat.

El a mai spus ca la ora 16.11 a fost facut apelul la 112, privind prabusirea elicopterului.

Citeste si: ACCIDENT CU UN ELICOPTER SMURD LA CONSTANTA. Pilotul a fost si el scos din adancuri

”Din rapoartele pe care le-a primit pâna acum, de la Serviciul de Ambulanta Constanta trei echipaje au fost trimise si au sosit la fata locului la 16.17, 16.19 si 16.20. Au fost trimise de la ISU echipe de interventie, care au sosit in jurul orei 16.25. Doua barci au intervenit initial si a venit si a treia barca. Barcile care au intervenit, una era cu motor, a doua era cu vâsle, iar a treia barca era cu motor. Acesta a fost modul in care s-a defasurat actiunea. Din informatiile pe care le am de la medicul sef de la SMURD, accidentul a fost anuntat la 16.18, iar la 16.40 – 16.45 deja erau doua barci in larg la interventie”, a declarat Arafat.

Potrivit sursei citate, copilotul este in stop cardiac, in soc hipotermic si este resuscitat, fiind dus la Spitalul Judetean Constanta.

Foto: Cuget Liber