LAURA VOICU, avocata ALINEI BICA, in ARESTUL Politiei Capitalei. UPDATE

LAURA VOICU, avocata fostei sefe a DIICOT ALINA BICA, a fost adusa cu mandat, joi, la sediul DNA din Capitala. LAURA VOICU a fost adusa la audieri de doi politisti judiciari, care au insotit-o pana la intrarea in sediul Directiei Nationale Anticoruptie. Potrivit Digi 24, LAURA VOICU  a fost ridicata de pe strada.

UPDATE 20:32: LAURA VOICU este condusa spre arestul Politiei Capitalei, unde isi va petrece noaptea. La iesirea din sediul DNA aceasta le-a transmis jurnalistilor: “Ma lupt cu statul de drept”. 

UPDATE 19.50: Procurorii DNA au dispus joi RETINEREA pentru 24 de ore a LAUREI VOICU, avocata ALINEI BICA.

Procurorii DNA o acuza pe LAURA VOICU ca, pe langa favorizarea infractorului, ar fi instigat un barbat sa exercite profesia de avocat.

LAURA VOICU va fi prezentata vineri cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile la Curtea de Apel Bucuresti.

In dosar s-a dispus urmarirea penala fata de Niculae Learciu, pentru exercitare fara drept a unei profesii sau activitati.

Potrivit unui comunicat al DNA, LAURA VOICU, aparator ales al inculpatei Deaconu Georgia Ioana, arestata preventiv intr-un dosar instrumentat de procurorii anticoruptie, cunoscand faptul ca Niculae Learciu nu detine calitatea de avocat, fiind inscris in asa-numitul “Barou constitutional”, l-a desemnat pe acesta sa participe la activitati de urmarire penala ce urmau a se desfasura la sediul DNA in dosarul nr. 189/ P/ 2012, precum si, in repetate randuri, in alte cauze.

“Din dispozitia inculpatei Voicu, Niculae Learciu a exercitat si alte activitati ce tin de profesia de avocat, prezentandu-se la termene de grefa in Serviciul de retinere si arestare preventiva, unde a acordat asistenta juridica mai multor clienti ai acesteia. In acest mod, cu referire la dosarul 189/ P/ 2012, Laura Voicu a creat conditiile necesare pentru tergiversarea urmaririi penale, prin punerea procurorilor in situatia de a proceda la refacerea actelor de urmarire efectuate cu inculpata din dosarul respectiv, lipsita de asistenta juridica. Prin prezentarea lui Niculae Learciu ca avocat, Laura Voicu a urmarit si posibila inlaturare a unor probe care ar fi putut fi valorificate in urma desigilarii sacilor in care acestea se aflau, intrucat aceasta operatie nu ar mai fi putut fi refacuta, iar lipsa apararii inculpatei arestate ar fi atras nelegalitatea obtinerii lor, cu consecinta imposibilitatii utilizarii acestora ca mijloace de proba in cauza nr. 189/P /2012 a DNA”, se spune in comunicat.

Presupusul avocat a fost pus sub urmarire penala, pentru exercitarea fara drept a unei profesii.

UPDATE 16.00: LAURA VOICU ESTE URMARITA PENAL pentru favorizarea faptuitorului.

Cand a ajuns la DNA, LAURA VOICU le-a spus jurnalistilor care asteptau la intrare va fi audiata, “se pare”, intr-un dosar care o vizeaza. “Se pare ca intr-al meu”, a declarat LAURA VOICU, intrebata in ce dosar a fost citata.

CITESTE SI: ALINA BICA, ACUZATII DURE la adresa generalului SRI FLORIAN COLDEA

LAURA VOICU a fost extrem de prezenta in ultima perioada in buletinele de stiri, facand declaratii in apararea clientei sale ALINA BICA, cercetata in momentul de fata in doua dosare, unul care are legatura cu restituirile facute in vremea in care aceasta era membra a ANRP, iar al doilea disjuns din prima speta.

CITESTE SI: AVOCATUL ALINEI BICA, ANUNT SOC: Are deja CELULA PREGATITA la PENITENCIARUL TARGSOR! 

LAURA VOICU nu a fost vocala doar la TV, ci si in timpul sedintelor de judecata. De exemplu, la termenul din 6 martie de la Inalta Curte in care s-au judecat cererile de eliberare din arest preventiv a celor implicati in dosarul Bica 2, LAURA VOICU a facut afirmatii surprinzatoare.

Sursa foto: realitatea.net