LAURA VOICU, avocata ALINEI BICA: Nu exista decat denuntul formulat de domnul Mihailescu

Avocata ALINEI BICA, LAURA VOICU, a declarat miercuri seara ca fosta sefa DIICOT a fost arestata preventiv pe baza denuntului unui fost consilier, Ionut Mihailescu. Alte probe nu mai exista la dosar, sustine aceasta.

”Domnul Mihailescu este fostul consilier al doamnei ALINA BICA a lucrat pana in anul 2003 (n.r. cu fosta sefa DIICOT), dupa care s-a retras in mediul privat”, a declarat Laura Voicu intr-o interventie telefonica la postul B1 TV. 

Acesta nu a precizat functiile pe care Mihailescu le-a detinut, subliniind insa ca ALINA BICA a avut in jur de doi-trei consilieri.

LAURA VOICU a infirmat de asemenea speculatiile care au aparut in presa privind existenta unei relatii mai apropiate intre ALINA BICA si Ionut Mihailescu.

CITESTE SI: ALINA BICA si SERBAN POP, arestati preventiv pentru 30 de zile

”Este o aberatie de presa! Doamna BICA este o doamna casatorita, cu o casnicie fericita. Sunt doar vorbe de budoar neadevarate”, a precizat aceasta.

”Sustin in continuare ca este un denunt. Ni s-a lasat suficient timp sa frunzarim dosarul, nu exista decat denuntul formulat de domnul Mihailescu. S-a vehiculat prin presa ca ar fi vorba de doua denunturi, noi nu l-am gasit. Este vorba de un dosar de la DIICOT cu presupuse fapte savarsite la nivelul anului 2006 sau 2007, dosar in care s-a dispus initial o solutie de clasare. Ulterior, doamna procuror Geogiana Hossu a infirmat aceasta solutie partial la 9 luni dupa. Mai departe nu mai stim”, a subliniat avocata Alinei BICA.

”Nu exista absolut nimic legat de vreo suma de bani data doamnei BICA decat simpla afirmatie a domnului Mihailescu neprobata in acest moment. Este de notorietate ca domnul Mihailescu a fost si dansul arestat si si-a petrecut si dansul o buna perioada dupa gratii. Acest denunt formulat a fost dat in luna februarie cand domnul Mihailescu era inca arestat. In 21 aprilie, doamna BICA a fost eliberata din arest. Activitatea de urmarire penala era in desfasurare”, a mentionat LAURA VOICU.

CITESTE SI: CSM a incuviintat retinerea si arestarea ALINEI BICA. UPDATE

Acesta a invocat ca ALINA BICA a fost incarcerata pe temeiul ca reprezinta pericol public.

”Noi am aflat luni. Doamna BICA a fost citata telefonic in dupa amiaza zilei de luni si solicitata sa se prezinte la DNA. Noi ne-am gandit la disjungerile ramase la DNA. Am avut o surpriza incredibil de mare cand am aflat pentru ce a fost chemata. Este a doua oara cand un fost procuror este trimis in arest preventiv pentru faptul ca si-a indeplinit o atributie profesionala cum si-a inchipuit domnia sa sa o faca. Este ingrozitor ca in acest moment, unui procuror simplu ii va fi teama sa dea o solutie de clasare si sa vina DNA sa te traga de urechi dupa cativa ani”, a conchis LAURA VOICU.

Sursa foto amosnews