LAURENTIU CIUREL, directorul Complexului Energetic Oltenia, a fost REVOCAT (surse)

LAURENTIU CIUREL, directorul general al COMPLEXULUI ENERGETIC OLTENIA, a fost revocat din functie de consiliul de supraveghere, au declarat pentru HotNews surse din piata.

Acesta amenintase, inainte de anuntarea deciziei, ca, in cazul in care va fi demis, va contesta decizia in instanta si va obtine bani multi. “Voi actiona in judecata si voi sta acasa pe bani multi in cazul in care voi fi revocat”, a declarat Ciurel pentru televiziunea locala TV Sud.

Consiliul de Supraveghere are incepand de joi, 3 decembrie, noi membri, ceea ce insemna ca LAURENTIU CIUREL putea fi demis oricand. Actionarii Complexului Energetic Oltenia au decis in sedinta de joi numirea a trei noi membri in Consiliul de Supraveghere: Elena Popescu, Valeriu Ivan si Cornel Bobalca. Aceste schimbari sunt foarte importante mai ales in conditiile in care pe 23 noiembrie, Consiliul de Supraveghere nu a putut lua decizia de demitere a directorului general LAURENTIU CIUREL din lipsa de cvorum.

CITESTE SI: DNA CERE SENATULUI INCUVIINTAREA ARESTARII LUI DAN SOVA. ACESTA AR FI LUAT MITA 100.000 DE EURO IN DOSARUL CET GOVORA. UPDATE

Consiliul de Supraveghere al Complexului Energetic Oltenia ar fi trebuit sa discute in sedinta din 23 noiembrie demiterea lui LAURENTIU CIUREL din functia de director general al companiei. Insa sedinta nu s-a putut desfasura din lipsa de cvorum. Doi din cei sapte membri ai Consiliului si-au dat demisia, iar un al treilea, reprezentantul Fondului Proprietatea, nu se afla in tara. Reamintim ca dupa doar o zi de mandat, noul ministru al energiei Victor Grigorescu a spus ca LAURENTIU CIUREL este dispus sa-si dea demisia, fiind o decizie benefica pentru companie. Insa Ciurel a declarat ca nu vrea sa-si dea demisia.

LAURENTIU CIUREL ar fi intr-un conflict de interese in conditiile in care compania pe care o conduce s-a constituit parte civila in procesul Turceni-Rovinari. LAURENTIU CIUREL a fost trimis in judecata in dosarul Turceni-Rovinari, alaturi de Victor Ponta si Dan Sova. Acesta a ramas in functia de director general al CE Oltenia, chiar daca aceasta companie este parte civila in dosar. CE Oltenia ar trebui sa recupereze un prejudiciu estimat de procurorii DNA la 19,7 milioane de lei, din care 2,7 milioane de lei provocat de actualul director general, LAURENTIU CIUREL, inculpat in acest dosar. Insa, in conditiile in care Laurentiu Ciurel nu isi da demisia din functia de director general, apare sub semnul intrebarii libertatea directiei juridice a companiei de a prezenta probe impotriva sa.

Sursa foto: ziaruldevalcea