Laurentiu Rebega, europarlamentar PC: UE trebuie sa isi arate sprijinul pe care il declara la nivel politic pentru Rep. Moldova

Europarlamentarul Laurentiu Rebega, urmarit penal de DNA in dosarul de la Ministerul Agriculturii

Europarlamentarul PC, Laurentiu Rebega, a sustinut in fata Comisiei de Agricultura din Parlamentul European necesitatea maririi contingentelor tarifare scutite de taxe vamale pentru Republica Moldova.

Europarlamentarul PC s-a referit mai exact la trei categorii de produse, si anume: mere, struguri de masa si prune in stare proaspata. In opinia sa, modificarea Regulamentului in acest sens va repreznta un sprijin concret acordat Republicii Moldova , in contextul dificultatilor financiare in care se afla fermierii moldoveni. Laurentiu Rebega a precizat pentru colegii sai europarlamentari ca sectorul horticol din Republica Moldova reprezinta o parte importanta a domeniului agricol, in conditiile in care ofera locuri de munca la 250 de mii de persoane.

„ Necesitatea de solidaritate din partea Uniunii Europene fata de Republica Moldova este eminamente politica. Impactul comercial este infim asupra Uniunii Europen”, a declarat Laurentiu Rebega. El a precizat ca totalul importurilor din Moldova catre UE in 2013 a reprezentat 0,1 % din importurile totale UE.

Citeste si: FEDERICA MOGHERINI: UE va reexamina strategia fata de RUSIA la 17 noiembrie

„ Uniunea Europeana trebuie sa isi arate sprijinul concret pe care il declara la nivel politic, mai ales intr-un asemenea moment dificil”, a sustinut europarlamentarul Laurentiu Rebega. El a mentionat faptul ca Republica Moldova a inregistrat progrese insemnate in ceea ce priveste apropierea fata de standardele Uniunii, fie in sectorul agricol, fie in alte sectoare.

CITESTE SI: RAMONA MANESCU a discutat cu FEDERICA MOGHERINI pe marginea sprijinului UE pentru R.Moldova 

Republica Moldova, pe plan national, a facut, de asemenea, reforme police si judiciare, in acord cu legislatia Uniunii Europene demonstrand orientarea sa geopolitica fata de acesta din urma.

Laurentiu Rebega a precizat in Comisia de Agricultura a PE ca semnificatia intrarii in vigoare a acestei masuri, in apropierea alegerilor legislative din Republica Moldova reprezinta de asemenea, o consolidare a valorilor europene in acest stat.