Lavinia Mirela Nica, audiata in cazul maidanezilor care l-au ucis pe Ionut Anghel

Lavinia Mirela Nica, fost voluntar al Asociatiei Caleidoscop, care in 2008 a semnat, in numele ONG-ului, pentru adoptarea unuia dintre cainii care l-au omorat pe Ionut Anghel, a venit, vineri, la Parchetul instantei supreme pentru a fi audiata.

Avocatul cu care Lavinia Mirela Nica a venit la Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ)  a declarat ca aceasta are calitate de martor in dosar si a venit sa raspunda intrebarilor anchetatorilor.

Acesta a precizat ca este prematur sa se vorbeasca de acuzatii, precizand ca Lavinia Mirela Nica nu mai este membru al Asociatiei Caleidoscop, conform Mediafax.

Dosarul penal a fost deschis in data de 3 septembrie de Parchetul Tribunalului Bucuresti, iar o zi mai tarziu ancheta a fost preluata de procurorii Parchetului instantei supreme, avand in vedere complexitatea cauzei si intensa mediatizare a acesteia.

Procurorii fac cercetari privind imprejurarile in care a murit Ionut  Anghel, in varstă de patru ani, acesta fiind gasit cu sute de muscaturi de caini, pe un teren privat, apartinand unei firme, din apropierea Parcului Tei, in Sectorul 2 al Capitalei.

In acest dosar a fost audiat la Parchetul instantei supreme, Razvan Bancescu, coordonator de proiect la Autoritatea pentru Supravegherea si Protectia Animalelor (ASPA), informeaza Mediafax.

Unul dintre cainii care l-au omorat pe Ionut Anghel fusese sterilizat de ASPA si adoptat de Asociatia Caleidoscop pe 24 decembrie 2008.

Sase caini au fost ridicati in data de 2 septembrue de pe proprietatea firmei din apropierea Parcului Tei. Unul dintre acestia, care avea urme de sange pe bot, fusese sterilizat de ASPA si adoptat de Fundatia Caleidoscop in 2008, declara Razvan Bancescu.

Lavinia Mirela Nica, care a fost membra a Asociatiei Caleidoscop si a semnat formularul prin care cainele care l-a ucis pe copil a fost adoptat in 2008 de acest ONG, angajandu-se sa nu il abandoneze, spune ca ceea ce s-a intamplat a fost un accident, iar ea are constiinta curata, potrivit stirileprotv.ro.

Sursa foto: stirileprotv.ro