Lavinia Nica, fosta membra a Asociatiei Caleidoscop, este o persoana emotiva, sustine avocatul sau

Avocatul Laviniei Nica, tanara care, ca membra a Asociatiei Caleidoscop, semnase pentru adoptia unuia din cainii care l-au atacat pe Ionut, a spus despre clienta sa ca este o persoana emotiva si ca nu a stiut cum sa reactioneze la acuzatiile presei si la ancheta demarata in urma uciderii copilului, transmite Mediafax.

Avocatul Valentin Rachiteanu, cel care o apara pe Lavinia Nica, fosta membra a Asociatiei Caleidoscop, le-a spus jurnalistilor, la Parchetul instantei supreme, unde clienta sa s-a prezentat, vineri dimineata, pentru audierile in cazul uciderii lui Ionut Anghel, ca aceasta este o persoana emotiva, tanara si ca nu a stiut cum sa reactioneze la acuzatiile presei si la demararea anchetei.

Avocatul a explicat ca aceasta are in prezent calitatea de martor, ca procedurile sunt in curs si ca procurorii efectueaza “expertize criminalistice”, mai transmite agentia Mediafax. Rachiteanu a mai aratat ca clienta sa regreta “tragedia” si ca sta la dispozitia procurorilor in cazul acestei anchete. Intrebat concret daca Lavinia Nica se simte vinovata sau responsabila de moartea lui Ionut, acesta a raspuns negativ.

Lavinia Mirela Nica, care a fost membra a Asociatiei Caleidoscop si a semnat formularul prin care unul dintre cainii care l-au atacat pe copil a fost adoptat de acest ONG, care s-a angajat astfel sa nu il abandoneze, a spus ca ceea ce s-a intamplat a fost un accident, iar ea are constiinta curata, potrivit stirileprotv.ro.

“Teoretic trebuia sa am grija de el, practic nu. Pentru ca nu erau scosi pe nume propriu, ci pe numele asociatiei. Daca trebuie sa invinovatim pe cineva, trebuie criticata asociatia pentru ca nu si-a asumat responsabilitatea. Era o situatie de compromis, primaria stia, dar trebuia sa eliberam locurile. Am inteles ca s-a ajuns la moartea unui copil, dar asta a fost. A fost un accident. Eu am constiinta curata si ma ocup in continuare sa salvez animale”, a declarat Nica, marti, citata de stirileprotv.ro.

Dosarul privind uciderea de catre caini maidanezi a lui Ionut Anghel este in faza actelor premergatoare, vineri fiind audiate doua persoane de la organizatia Caleidoscop, a anuntat Parchetul inaltei Curti de Casatie si Justitie (PICCJ) intr-un comunicat.

“In continuarea cercetarilor in cauza avand ca obiect uciderea de catre maidanezi a minorului A.I.C. (Anghel Ionut Cosmin, n.r.), procurori ai Sectiei de urmarire penala si criminalistica au audiat astazi, 06.09.2013, doua persoane de la organizatia nonguvernamentala Caleidoscop, cauza fiind in faza actelor premergatoare”, se arata intr-un comunicat de presa al PICCJ. Parchetul instantei supreme a precizat ca audierile in acest dosar vor continua luni.

Presedinta Asociatiei Caleidoscop, Carmen Secareanu, a fost, vineri, la Parchetul instantei supreme pentru a fi audiata in dosarul in care se fac cercetari privind imprejurarile in care a murit Ionut Anghel, unul dintre cainii care l-au muscat fiind adoptat in 2008 de ONG-ul condus de aceasta.

Avocata presedintelui Asociatiei Caleidoscop a declarat, la iesirea de la Parchetul instantei supreme, ca aceasta este incriminata in dosarul privind moartea lui Ionut Anghel, dar nu a fost pusa inca sub acuzare. Potrivit avocatei, Carmen Secareanu a aflat joi seara ca este parte incriminata in acest dosar, iar vineri s-a prezentat la Parchetul inaltei Curti pentru a lua la cunostinta continutul dosarului.

Avocata a spus ca presedinta Asociatiei Caleidoscop nu este pusa sub acuzare pana la acest moment, precizand ca prezenta ei la Parchet este unul dintre demersurile pregatirii apararii in acest caz. Carmen Secareanu nu a raspuns intrebarilor jurnalistilor nici la intrare si nici la iesirea de la Parchetul instantei supreme.

La Parchetul instantei supreme a venit, cu aproximativ zece minute inaintea lui Carmen Secareanu, si Lavinia Mirela Nica. Avocatul acesteia a precizat ca aceasta are calitate de martor in dosar si a venit sa raspunda interbarilor anchetatorilor. El a mai declarat ca este prematur sa se vorbeasca de acuzatii, aratand ca Lavinia Mirela Nica nu mai este membru al Asociatiei Caleidoscop.

Dosarul penal a fost deschis in 3 septembrie de Parchetul Tribunalului Bucuresti, iar o zi mai tarziu ancheta a fost preluata de procurorii Parchetului instantei supreme, avand in vedere complexitatea cauzei si intensa mediatizare a acesteia.

Procurorii fac cercetari privind imprejurarile in care a murit Ionut Anghel, in varsta de patru ani, acesta fiind gasit cu sute de muscaturi de caini, pe un teren privat, apartinand unei firme, din apropierea Parcului Tei, in Sectorul 2 al Capitalei. Anchetatorii vor verifica si daca au fost respectate dispozitiile OUG 155/2001 privind programul de gestionare a cainilor fara stapan. In acest dosar a fost audiat, miercuri, la Parchetul instantei supreme, Razvan Bancescu, coordonator de proiect la Autoritatea pentru Supravegherea si Protectia Animalelor (ASPA).

Unul dintre cainii care l-au omorat pe Ionut Anghel fusese sterilizat de ASPA si adoptat de Asociatia Caleidoscop pe 24 decembrie 2008. Razvan Bancescu a declarat, la iesirea de la Parchetul instnatei supreme, ca nu se simte in niciun fel raspunzator pentru incidentul in urma caruia copilul de patru ani a murit sfasiat de caini.

Bancescu a precizat ca a fost chemat de anchetatori pentru a da declaratii in calitate de martor si a adus mai multe documente, intrucat unul dintre cainii care au atacat copilul a fost al ASPA, fiind ulterior adoptat de Asociatia Caleidoscop. Acesta a afirmat ca, din informatiile sale, Asociatia Caleidoscop a adoptat noua caini de la ASPA.

El a precizat ca, pana in prezent, nu s-a reusit contactarea reprezentantilor Asociatiei Caleidoscop si nici nu se cunoaste exact care mai este situatia acestei organizatii pentru protectia animalelor. Razvan Bancescu a mai spus ca ASPA urmeaza sa faca o centralizare a tuturor cainilor care au fost adoptati de ONG-uri.

Ionut Anghel, in varsta de patru ani, a murit in 2 septembrie, dupa ce a fost atacat de caini maidanezi, in apropierea Parcului Tei, iar fratele acestuia, de sase ani, a fost muscat de un picior, dar a reusit sa fuga si sa-si anunte bunica.

Decesul a fost cauzat de hemoragia externa, pe corpul copilului fiind gasite sute de plagi, a declarat marti, pentru MEDIAFAX, medicul care a facut autopsia, Abdo Salem, de la Institutul National de Medicina Legala (INML). Medicul a precizat ca doar pe talpile copilului de patru ani nu au fost gasite plagi, restul corpului fiind cu sute de muscaturi de caini.

sase caini au fost ridicati in 2 septembrue de pe proprietatea firmei din apropierea Parcului Tei. Unul dintre acestia, care avea urme de sange pe bot, fusese sterilizat de ASPA si adoptat de Fundatia Caleidoscop in 2008, declara Razvan Bancescu.

Foto: Pro TV