LAVROV: Occidentul acuza Moscova pentru toate in cazul Ucraina, dar fara DOVEZI

OCCIDENTUL acuza MOSCOVA pentru aproape tot ceea ce s-a intamplat de la inceputul CRIZEI UCRAINENE, de la evenimentele din Piata Independentei din Kiev pana la trimiterea de trupe in Ucraina, dar fara sa prezinte DOVEZI, a declarat ministrul rus de externe SERGHEI LAVROV intr-un interviu pentru cotidianul spaniol El Pais.

”Acuzatii privind o interventie militara a Rusiei in conflictul din Ucraina nu sunt auzite pentru prima data. De la inceputul conflictului, noi suntem practic acuzati pentru toate, dar niciodata nu ni s-au prezentat dovezi. Absenta DOVEZILOR, tacerea, deformarea adevarului caracterizeaza de fapt pozitia SUA si a unor state europene”, a afirmat seful diplomatiei de la Moscova in interviul mentionat, preluat de RIA Novosti.

Citeste si: EXERCITIU MILITAR IN UCRAINA: PARTICIPA SOLDATI DIN 15 TARI, INCLUSIV DIN ROMANIA SI MOLDOVA

O astfel de abordare, a adaugat ministrul rus, ”se poate vedea si in declaratiile despre miscarile trupelor noastre, despre ancheta in catastrofa avionului malaezian, tragediile din Maidan (Piata Independentei din Kiev) sau de la Odesa si despre multe alte situatii”.

Potrivit ministrului rus de externe, astfel de declaratii sunt considerate de Moscova ”o manifestare a razboiului informational”.

In acelasi interviu pentru El Pais, SERGHEI LAVROV a apreciat ca o continuare a presiunilor la adresa Moscovei, prin adoptarea de sanctiuni, nu va ajuta la rezolvarea CRIZEI din Ucraina, ci, dimpotriva, va duce, in opinia sa, la adancirea acestui conflict.

Citeste si: ARSENI IATENIUK: VLADIMIR PUTIN VREA SA CREEZE UN CORIDOR CATRE TRANSNISTRIA PRIN ODESA

Referindu-se la ultima serie de SANCTIUNI OCCIDENTALE intrate in vigoare la 12 septembrie, LAVROV a afirmat ca Rusia isi rezerva dreptul de a lua masurile necesare pentru apararea intereselor nationale legale ale tarii si a securitatii nationale.

Sursa foto: ordineazilei.ro