LAVROV: SUA si RUSIA au ”POZITII APROPIATE” in problema luptei impotriva STATULUI ISLAMIC

POZITIILE RUSIEI SI SUA in problema luptei impotriva gruparii jihadiste STATUL ISLAMIC (SI) “sunt destul de apropiate”, a estimat, duminica, seful diplomatiei ruse SERGHEI LAVROV, la finalul intrevederii sale cu omologul american JOHN KERRY, in marja celei de-a 70-a sesiuni a Adunarii Generale a ONU, informeaza agentia de presa TASS.

“Pozitiile sunt destul de apropiate. John Kerry a confirmat astazi ca singurul obiectiv al SUA si al coalitiei infiintate de ele este LUPTA IMPOTRIVA TERORISTILOR SI IMPOTRIVA STATULUI ISLAMIC. Acesta este si obiectivul nostru. Singurul lucru ce nu reuseste in planul apropierii pozitiilor il constituie concluziile practice trase din acest obiectiv comun”, a spus Lavrov.

Ministrul de externe al Rusiei a subliniat ca actiunile “trebuie sa fie construite in baza ferma a Cartei ONU, cu acordul statelor corespunzatoare si cu sprijinul Consiliului de Securitate al ONU”.

CITESTE SI: FRANTA A INCEPUT BOMBARDAMENTELE IMPOTRIVA STATULUI ISLAMIC IN SIRIA

“SUA considera ca membrii coalitiei pe care o conduc nu au nevoie de o asemenea aprobare din partea Consiliului de Securitate al ONU. Acest lucru este, in opinia noastra, o INCALCARE GARANTATA A DREPTULUI INTERNATIONAL”, a subliniat Lavrov.

Cu toate acestea, seful diplomatiei ruse a declarat ca “exista DORINTA DE A COOPERA, atat pe linia diplomatiilor, cat si pe linia militarilor”. “Cu cat mai mult si mai regulat vor fi discutate aceste probleme la nivel de profesionisti, cu atat mai simplu va fi sa fie rezolvata una dintre cele mai complicate probleme cu care ne confruntam”, a conchis Serghei Lavrov.

Sursa foto: ibtimes