LAVROV: Trebuie sa se ajunga la o INTELEGERE cu privire la ce organizatii sunt TERORISTE

MOSCOVA continua sa insiste asupra faptului ca pentru o LUPTA EFICIENTA IMPOTRIVA TERORISMULUI este necesar sa se ajunga la o intelegere cu privire la ORGANIZATIILE CALIFICATE DREPT TERORISTE, a declarat marti seful diplomatiei ruse SERGHEI LAVROV, informeaza agentiile de presa ruse, relateaza Agerpres.

‘Incercam in continuare sa obtinem ca toti partenerii nostri — si americanii si tarile din regiune — sa ajunga la o intelegere cu privire la care organizatii sunt teroriste. O astfel de intelegere nu exista, nici macar in cadrul acelei coalitii pe care au infiintat-o SUA pentru a lupta impotriva Statului Islamic (SI) si a altor organizatii teroriste’, a declarat Lavrov intr-o conferinta de presa sustinuta la finalul reuniunii comune a colegiilor diplomatiilor rusa si belarusa, care a avut loc marti la Moscova, potrivit RIA Novosti.

Totodata, ministrul de externe rus a declarat ca Moscova continua cautarea de OPOZANTI SIRIENI MODERATI si ca deja exista ‘primele ecouri’. ‘Continuam aceste eforturi, exista primele ecouri si sper ca aceste contacte ce s-ar putea lega vor da rezultate’, a spus Lavrov, citat de Interfax.

CITESTE SI: LAVROV: RUSIA ESTE DISPUSA SA SUSTINA AERIAN OPOZITIA SIRIANA CARE LUPTA CU STATUL ISLAMIC

Anterior, oficiali rusi au declarat in repetate randuri ca Moscova nu reuseste sa separe, in Siria, OPOZITIA MODERATA, pe care o sustine Occidentul, de TERORISTI.

In cadrul aceleiasi conferinte de presa, Serghei Lavrov si-a exprimat speranta ca Iranul, Egiptul si alte tari din regiune se vor ralia vineri la consultarile pe marginea problemei siriene, informeaza TASS.

‘Speram ca nu doar Iranul, ci si alte tari fara de care este dificil sa vorbesti in mod serios despre un caracter reprezentativ al consultarilor, vor fi invitate la apropiata runda de negocieri. Se vorbeste despre vinerea aceasta, vom vedea, totul va depinde de cat de mult se va reusi sa se treaca peste ambitii, preferinte personale, antipatii si sa se asigure un caracter reprezentativ al actiunii, care sa includa si Iranul, si Egiptul, si vecinii arabi ai Siriei’, a subliniat seful diplomatiei ruse.

Sursa foto: reportervirtual