Lazio – FCSB 5-1 (1-0) / Italienii le-au dat cu terenul în cap roș-albaștrilor! Becali e distrus

Lazio Roma și FCSB se întâlnesc, joi seară de la ora 20.00, în returul 16-imilor Europa League. Meciul se va disputa pe stadionul Olimpico din Cetatea Eternă și va fi transmis de ProTV și TV Telekom Sport. Se anunță o prezență masivă a suporterilor roș-albaștri.

Update 2: Finanțatorul FCSB promite că nu va mai vorbi niciodată despre adversari înaintea meciurilor europene. “In timpul meciului voiam sa spun ca nu mai vreau sa vorbesc de fotbal in viata mea. Hai, totusi, sa vorbesc, dar la locul meu, cu bun simt. Cred ca am intrecut putin masura, nu ne putem compara cu ei. Niciodata n-am fost dezamagit de fotbal ca in seara asta, dar niciodata! De acum incolo va promit ca atunci cand va fi vorba de fotbal european, eu n-o sa mai vorbesc.

Voi spune că nu ştiu. Astă seară s-a demonstrat că eu nu ştiu. Îmi văd de treaba mea. Am fost penibili, după ce am spus că suntem mai buni. În seara asta am fost jaloane. A fost degringoladă. Am mai jucat şi cu Real Madrid şi cu Chelsea, dar în seara asta noi am fost jaloane. Asta e, e diferenţă prea mare. N-am jucat nimic! Făceau ce voiau ei şi au fost aceeaşi jucători ca la Bucureşti. Asta înseamnă lipsă de bărbăţie. Vă promit, când o să fie vorba de fotbal european, eu nu mai vorbesc. Cu echipa asta n-ai ce să mai faci! Ca să nu mai vorbesc prostii, tac din gură.Man şi Coman trebuie să aibă cu cine să joace. Cu două flori se poate face primăvara? Mai cresc Vlad, Moruţan, atunci o să pot să vorbesc de fotbal european. Nu mă dezic de Man şi de Coman”, a mai spus el, la Digi Sport.

Update: FCSB s-a făcut de râs, la Roma, în returul 16-imilor Europa League! Echipa finanțată de Gigi Becali a suferit încă o înfrângere rușinoasă în cupele europene. Lazio s-a distrat cu vicecampioana României și a învins-o cu un categoric 5-1. Astfel, FCSB a ratat calificarea în optimile de finală din Europa League. Roș-albaștrii au pierdut categoric pe terenul lui Lazio, 1-5 (2-5 la general), dar părăsesc competiția cu amintirea victoriei superbe din meciul tur.

Ciro Immobile a deschis scorul în minutul 7, iar Bastos a majorat diferenţa în minutul 35. Același Immobile a marcat din nou şi a dus scorul de 3-0 în minutul 43. În partea secundă, Felipe Anderson a marcat în minutul 52. Ciro Immobile a reuşit hattrick-ul în minutul 72. Harlem Gnohere a salvat onoarea roș-albaștrilor în minutul 82.

Lazio Roma vs FCSB 5-1 (3-0)
Marcatori: Ciro Immobile ‘7, ’42, ’72, Bastos ’35, Andserson ’52 / Gnohere ’82

Lazio Roma: Strakosha – Patric, de Vrij, Caceres (Bastos ’26)- D. Basta, M. Parolo, L. Leiva, L. Alberto (’67 Murgia), Lulic – F. Anderson (75 Caicedo) – Immobile.
FCSB: Vlad – R. Benzar, Găman (’61 Bălaşa), Planic, Jr. Morais – Nedelcu (’46 Filip), Teixeira – Man, Budescu, Fl. Tănase (’46 Coman) – Gnohere.

Știre inițială

Antrenorul Nicolae Dică are câteva bătăi de cap înaintea partidei din această seară. Tehnicianul nu va putea miza pe serviciile căpitanului Mihai Pintilii, suspendat, dar nici pe cele ale șeptarului Denis Alibec, accidentat, ultimul fiind lăsat acasă. De cealaltă parte, Luiz Felipe este suspendat, iar românul Ștefan Radu, titular cu Verona, are încă niște probleme de ordin medical și nu va fi forțat.

Olimpico este luat cu asalt de suporterii români

Suporterii vicecampionilor au cumpărat deja o mare parte dintre biletele disponibile în sectorul care le-a fost rezervat. S-au dat mai mult de 3.000 de tichete în zona rezervată galeriei steliste. Au mai rămas 2.000, care vor fi puse în vânzare astăzi la stadion, într-un singur punct, aproape de una dintre căile de acces spre arenă.

Cele două mii vor fi epuizate azi, pentru că interesul din diaspora e uriaș. Românii și-au mai cumpărat deja bilete și în alte zone ale stadionului, cei care nu țin să vadă partida din galerie.

Nu vor fi români doar din Italia, ci vor veni și conaționali din Belgia și din Anglia special pentru acest meci.  Suporterii care fac deplasarea din Capitală, 300, pregătesc și o coregrafie. Liderii galeriei și stafful clubului se așteaptă la susținere din partea a 15.000 de români sau în jurul acestui număr.

Cum au prefațat Dică și Inzaghi partida de diseară

Nicolae Dică mărturisește că se așteaptă la o partida foarte dificilă și vrea că elevii săi să fie foarte bine organizați în defensivă, dar și incisivi în atac.

“Știu doar că trebuie să facem un joc excelent pe Olimpico. Ne așteaptă o confruntare extrem de grea. Eu consider că va trebui să marcăm cel puțin un gol pentru a reuși o calificare. Trebuie să fim organizați în defensivă și să facem un joc foarte bun în atac, acolo unde avem nevoie de măcar un gol”, a spus Dică potrivit postului Telekomsport.

La rândul său, Simone Inzaghi a declarat că ” Steaua e o echipa foarte organizată, care în meciul de la București nu s-a gândit doar să se apere, ci a și atacat. Are jucători de calitate, trebuie să fim foarte atenți”. Întrebat dacă Europa League este mai puțin importantă pentru echipa sa decât campionatul, Inzaghi a răspuns: “Le-am spus băieților: trebuie să o luăm meci de meci. Mâine jucăm cu Steaua, într-o competiție în care în sezonul trecut am făcut mari sacrificii ca să ne calificăm. Vom încerca să atacăm cu toate forțele, aliniind cea mai bună formație posibilă. Vom avea două antrenamente, vom vedea cum s-au recuperat cei care au jucat cu Verona”.

Citește și: FCSB – LAZIO ROMA 1-0 (1-0) / PREMIERĂ ISTORICĂ REUȘITĂ DE ROȘ-ALBAȘTRI! BIZONUL A RĂPUS GLADIATORII

“Vrem să repetăm evoluția de la București, însă cu alt rezultat: trebuie să fim foarte lucizi, să facem un meci agresiv. Putem da un gol, dar și să primim unul”, a afirmat tehnicianul printre ai cărui jucători este și fundașul român Ștefan Radu. Potrivit lui Inzaghi, jucătorii lui Lazio “trebuie să fie agresivi, știind însă că nu trebuie să ia gol”.

Câți bani poate obține FCSB în cazul calificării în optimile EL

Calificarea în opimile de finală ale Europa League va aduce un premiu garantat de 750 de mii de euro, o sumă impresionantă pentru nivelul fotbalului românesc. În plus, calificarea în optimi ar aduce încă un meci european pe teren propriu pentru FCSB și, prin urmare, șansa de a încasa o altă suma consistentă din vânzarea de bilete.

Lazio Roma vs FCSB (echipe probabile):

Lazio Roma: Strakosha – Wallace, de Vrij, Caceres –  Basta, Parolo, Lucas Leiva, Luis Alberto, Lulic – Felipe Anderson – Immobile. Antrenor: Simone Inzaghi.
FCSB: Andrei Vlad – Benzar, Planic, Găman, Junior Morais – Nedelcu, Cristi Tănase – Man, Budescu, Florin Tănase – Gnohere. Antrenor: Nicolae Dică.

Stadion: Olimpico (Roma, 72.698 locuri)
Arbitru: Slavko Vicinic (Slovenia). Asistenți: Tomaz Klacnik, Andraz Kovacic (ambii Slovenia)

Sursa foto: sport