Lazslo Tokes, scandalizat de intrarea PRM in alianta cu PSD. El crede ca maghiarii vor vota cu Klaus Iohannis

Laszlo Tokes a pierdut procesul privind steagul secuiesc arborat in balconul biroului sau

Anuntul lui C. Vadim Tudor de sustinere a lui Victor Ponta in turul doi a generat tot felul de critici pe scena politica. Liderul maghiar Lazslo Tokes se declara scandalizat de intrarea pe “usa din dos” a PRM in alianta PSD-UDMR-UNPR si crede ca maghiarii vor merge pe mana lui Klaus Iohannis in turul doi al prezidentialelor.

“In general pot spune ca acest stil de asociere si coalizare din Romania este socant, scandalos chiar. Din punctul meu de vedere ca maghiar ma deranjeaza cand vad cum Kelemen Hunor se gaseste pe partea lui Viorel Hrebenciuc scufundat in cazuri de coruptie, asta umbreste relatia FIDESZ-UDMR pe plan de partid cu PPE. Cel mai socant este faptul ca PRM intra pe usa din dos in coalitia PSD-UDMR-UNPR, ceea ce aminteste de anii 2000, atunci cand guvernul Nastase a fost sustinut de UDMR si PRM. Cred ca lacomia de putere a PSD si a UDMR nu va avea un efort pozitiv asupra numarului de voturi, am vazut de altfel cum numarul celor care au votat cu Kelemen Hunor a scazut cu cateva zeci de voturi la aceste alegeri. Eu cred ca maghiarii il vor vota pe Klaus Iohannis, cred ca acesta va mobiliza electoratul maghiar mai puternic ca la primul tur. Eu personal ma voi pronunta pentru Klaus Iohannis, dar nu stiu care va fi decizia Consiliului National al Maghiarilor din Transilvania”, a declarat Tokes Laszlo pentru realitatea.net.

Liderul PRM, Vadim Tudor, a anuntat ca face alianta cu UNPR, partidul lui Gabriel Oprea, si ca il sustine pe Victor Ponta in turul doi al alegerilor.

Joseph Daul indeamna partidele membre PPE sa-l sustina pe Iohannis: Este un candidat foarte puternic si competitiv

Laszlo Tokes a anuntat ca il sustine pe Klaus Iohannis in turul II al prezidentiabilelor