LE MONDE: BREXIT ar putea fi “WATERLOO”-ul MARII BRITANII

”BREXIT”-ul, adica IESIREA MARII BRITANII DIN Uniunea Europeana (UE), ar reprezenta o infrangere pentru aceasta tara comparabila cu cea a lui NAPOLEON BONAPARTE la WATERLOO, scrie joi ziarul francez Le Monde, intr-un editorial fara precedent in limba engleza, prin care ii incurajeaza pe britanici sa ramana in UE.

CITESTE SI: LONDRA: MII DE SOLDATI BRITANICI au celebrat-o pe REGINA MARII BRITANII(VIDEO)

Potrivit cotidianului francez LE MONDE, FRANTA si MAREA BRITANIE, care sarbatoreste 200 de ani de la victoria asupra imparatului francez din 1815, s-au bucurat de o realizare spectaculoasa a bataliei de la Waterloo, doua secole de pace anglo-franceza.

”NICIODATA nu am mai fost de atunci in razboi unii cu altii, cu EXCEPTIA TERENURILOR DE RUGBY”, scrie Le Monde. ”TARA CARE L-A INFRANT PE NAPOLEON NU POATE CEDA IN FATA LUI NIGEL FARAGE. Astazi, le spunem solemn prietenilor nostri de dincolo de Canal: aveti grija, BREXIT AR PUTEA FI WATERLOO-UL VOSTRU!”

Prestigiosul cotidian francez incheie cu o invitatie catre britanici: “Domnilor englezi, nu lasati o independenta falsa sa va indeparteze de continent. La fel ca in 1815, VIITORUL VOSTRU ESTE IN EUROPA” 

CITESTE SI: HOUSE OF CARDS BRITANIC: Campania tabloidului Telegraph impotriva QATAR, pornita de INTERESELE PATRONILOR in domeniul hotelier

Sub presiune din cauza lui Nigel Farage, liderul eurofob al UKIP, si a propriilor membri eurosceptici ai Partidului Conservator, premierul britanic David Cameron a fost de acord cu organizarea unui referendum privind apartenenta la UE pana in 2017, dupa ce va incerca sa renegocieze unii dintre termenii apartenentei Marii Britanii la blocul comunitar.

Le Monde a precizat ca isi publica mesajul in engleza pentru a se asigura ca va fi receptionat dincolo de Canalul Manecii,noteaza Reuters.