LEACURI NATURISTE care ajuta digestia dupa o masa imbelsugata

Masa traditionala de Paste este plina de bunatati carora este greu sa le rezisti mai ales daca ai tinut post, iar daca te infrupti din toate apar inevitabil si probleme cu digestia.

Aceste probleme pot fi rezolvate cu ajutorul unor remedii naturiste. Astfel, ceaiul de menta poate fi un tratament foarte bun pentru diareea rebela, care apare adesea dupa o masa bogata in grasimi. Un tratament de urgent indicat in caz de diaree este coaja de stejar.

De asemenea, afinele sunt bune pentru a “strange” stomacul, avand proprietati astringente. In plus, afinele ajuta si la eliminarea parazitiilor intestinali. Afinele pot fi mancate ca atare sau pot fi consumate sub forma de ceai. Inainte de a bea ceai de afine este recomandat sa inghiti si doua linguri de pulbere de samburi de masline, care se gaseste la magazinele de specialitate.

Citeste si: Noua SPITALE asigura asistenta de URGENTA in Bucuresti, in perioada PASTELUI

Durerile de burta care apar inevitabil dupa o masa copioasa pot fi tratate prin aplicarea unor cataplasme cu bitter suedez direct pe abdomen. La fel de bune pentru astfel de dureri sunt si fructele de catina, care pot fi folosite sub forma de infuzie sau de sirop, amestecat in proportii egale cu apa. Si supa de morcovi poate fi de ajutor atunci cand suferi de tulburari digestive.

Totodata, poate fi incercat si un ceai de musetel, care are un rol calmant. Pentru copii, ideal este un ceai din amestec de flori de musetel, fructe de fenicul, fructe de chimen si frunze de menta.

Ceaiul verde actioneaza foarte bine impotriva aciditatii gastrice daca este baut in timpul mesei, incet si cu inghitituri mici. Aciditatea gastrica poate fi redusa si cu ceaiuri din frunze de zmeur, tataneasa, merisor si radacina de obligeana.

Citeste si: Ce sa mananci dupa masa de PASTI ca sa nu te ingrasi

In caz de constipatie poate fi incercat un ceai de macrisul iepurelui sau din frunze de nuc. Un bun diuretic este si ceaiul de papadie. Si decoctul de aloe este un remediu anticonstipatie. De asemenea, efecte deosebite poate avea infuzia de leurda.

Pentru balonari cele mai folosite plante sunt sunatoarea, roinita, anasonul, busuiocul, coriandrul, feniculul, chimenul, obligeana, valeriana, maghiranul, salvia, musetelul, ienuparul, levantica si talpa-gastei. Acestea pot fi administrate sub forma de infuzie, tinctura sau pulbere.

Sursa foto: bzc.ro