Leasing auto – o soluție bună pentru a conduce mașini noi

Leasingul este, teoretic, similar cu inchirierea unui apartament. In calitate de persoana care inchiriaza masina sau de locatar, platiti niste taxe initiale impreuna cu plati lunare pentru a utiliza masina, dar nu o detineti de fapt. Fiecare contract de inchiriere are termeni si conditii pe care trebuie sa le respectati si, la sfarsitul termenului convenit, returnati masina companiei de leasing. Acest tip de aranjament are mai multe beneficii care ar putea face ca leasingul sa fie o afacere mult mai buna pentru tine.

Unul dintre cele mai mari avantaje ale inchirierii unei masini este, de obicei, plati lunare mai mici decat daca ati obtine finantare pentru achizitionarea masinii. Cand finantati achizitia unui vehicul, platiti intregul pret de achizitie al unui vehicul pe durata de viata a finantarii plus dobanda. Dar platile de leasing sunt calculate putin diferit.

In loc sa platiti pentru intreaga valoare a masinii, platile dvs. lunare acopera amortizarea vehiculului (plus chiria si taxele) pe perioada inchirierii. Deoarece finantati doar amortizarea in loc de pretul de achizitie, plata dvs. va fi de obicei mult mai mica.

Aceste economii va pot ajuta fie sa faceti upgrade la un model mai nou, mai dezirabil pentru bugetul dvs., fie sa economisiti bani in fiecare luna cu o plata de masina mai putin costisitoare.

Avansul pentru achizitionarea unui vehicul poate ajunge pana la 20%, dar un leasing necesita adesea putin sau nimic pentru un avans. De obicei, va trebui sa platiti prima luna de plata, taxe, taxe de titlu si inregistrare si poate o taxa de achizitie sau alte taxe atunci cand semnati contractul de inchiriere, dar costul este de obicei mai mic decat numerarul pe care ati trebui sa-l platiti. o finantare pentru achizitionarea unei masini.

Deoarece termenele de inchiriere sunt atat de scurte, majoritatea reparatiilor vor fi acoperite de garantia producatorului de la bara de protectie la bara de protectie. In unele cazuri, producatorul va acoperi costurile de intretinere. Cand va revizuiti contractul de inchiriere si contractele de garantie sau intretinere, asigurati-va ca intelegeti ce reparatii si intretinere sunt acoperite pentru a evita facturile neasteptate de service ale vehiculului.

Pentru contractele de inchiriere inchise, odata ce contractul de leasing s-a incheiat, trebuie doar sa il returnati si sa treceti la urmatoarea masina. Nu este nicio bataie de cap sa incerci sa o revanzi, iar valoarea masinii la sfarsitul contractului de leasing este responsabilitatea companiei de leasing, nu a ta. Este posibil sa fiti in continuare raspunzator pentru sume suplimentare la sfarsitul termenului de inchiriere, inclusiv uzura si utilizarea in exces si kilometrajul in exces.

Inchirierea masinilor dureaza de obicei intre 24 si 48 de luni. Deoarece termenele de inchiriere sunt relativ scurte, puteti conduce o masina noua cu cele mai noi tehnologii si standarde de siguranta, fara angajamentul sau bataia de cap de a incerca sa cumparati sau sa vindeti masina actuala atunci cand este timpul sa faceti upgrade.

Odata ce contractul de inchiriere se incheie, pur si simplu il returnati la reprezentanta, alegeti urmatorul vehicul si semnati un nou contract. Multi oameni au ochii pe o masina de vis, dar le este greu sa se califice pentru finantare pentru cumparare.

Inchirierea unei masini, totusi, deschide usa catre modele si pachete de echipamente mai scumpe, deoarece de obicei vine cu o plata lunara mai mica pentru acelasi vehicul. Acest lucru va ofera mai multa flexibilitate cu optiunile de vehicul, astfel incat sa o puteti alege pe cea care se potriveste cel mai bine stilului dvs. de viata.

Contractele de leasing includ adesea o optiune de cumparare la un pret prestabilit. Puteti alege sa executati aceasta optiune daca va place masina sau daca pretul de achizitie este mai mic decat valoarea acesteia. Pe de alta parte, puteti pleca daca pretul de achizitie este mai mare decat valoarea vehiculului. Pentru a verifica flota de Masini Auto Leasing site-ul www.auto-leasing.ro  ramane deschis tuturor celor interesati .

Desi asta te poate face sa regreti ca nu l-ai cumparat de la inceput, iti ofera sansa de a „testa” vehiculul pentru cativa ani inainte de a te angaja pe termen lung.

Cine a inventat leasingul de masini?

Oasele afacerii noastre este leasingul de masini, asa ca a fost interesant sa descoperim cum a inceput totul si cine a inventat leasingul de masini. Este un concept inteligent si, cu atat de multe variante, exista un plan de inchiriere care se potriveste majoritatii soferilor. Dar cum au aparut aceste variatii? Ce s-a schimbat pentru a face masinile accesibile pentru mai mult decat cei foarte bogati?

Zollie Frank a inceput inchirierea pe termen lung de masini in 1914.

Abia la sfarsitul anilor 1940 a inceput leasingul semnificativ de automobile atat pe baza individuala, cat si pe flota.

Inchirierile pe termen scurt de la Avis, Hertz si National Car Rental au crescut rapid in anii 1950.

In acest articol, vom arunca o privire asupra schimbarilor culturale care au declansat inventarea leasingului de masini si vom descoperi cine a inventat leasingul de masini.

Inregistrarile de leasing au inceput pentru prima data in SUA in anii 1700 si s-au referit la nevoile de transport. De obicei, caii, carucioarele si carutele erau adesea inchiriate. In anii 1870, slepuri, vagoane si locomotive au fost inchiriate in baza certificatelor de incredere pentru echipamente. Inchirierile de masini au origini din 1918. Walter Jacobs a achizitionat un Ford Model-T 12 si Rent-A-Car Inc. Cinci ani mai tarziu, Rent-A-Car a fost vandut lui John D. Hertz (recunoasteti numele Hertz?)

Leasingul de masini, asa cum il recunoastem astazi, este atribuit lui Zollie Frank, care a inceput leasingul pe termen lung de masini in 1914. Abia la sfarsitul anilor 1940 a inceput leasingul semnificativ de masini atat la nivel individual, cat si la nivel de flota. Inchirierile pe termen scurt de la Avis, Hertz si National Car Rental au crescut rapid in anii 1950. Companiile de inchiriere de masini din aeroporturi au schimbat intregul caracter al afacerii.