Lectii de olarit si ateliere de incondeiat oua pentru copii, la Palatul Mogosoaia

Primaria Capitalei, prin Centrul Cultural “Palatele Brancovenesti” din Mogosoaia, organizeaza, in perioada 10-12 aprilie, evenimentul “Paste Traditional”, in cadrul caruia copiii din scolile bucurestene sunt invitati sa participe la Caravana Mestesugarilor.

Astfel, ei vor lua lectii de olarit, vor invata, alaturi de mesteri traditionali cum se confectioneaza diverse tesaturi folosindu razboaiele de tesut si vor participa totodata la demonstratii de fierarit, linogravura, pictura pe vase de ceramica.

Citeste si: Programul “Scoala Altfel”, in unitatile de invatamant din Sectorul 6

Cu ajutorul lanii netoarse, cei mici, ajutati de oameni priceputi imbracati in costume populare, vor realiza mici obiecte decorative de Paste. Un alt punct de atractie al atelierelor de creatie va fi cel dedicat incondeierii oualor, iar cel mai dulce atelier va avea ca material de lucru turta dulce, pe care elevii o vor picta dupa bunul plac.

Pe langa atelierele de creatie, cei mici vor fi invitati la spectacole de dans, teatru si pantomima. Nu vor lipsi momentele de magie, dar si personajele de poveste specifice sarbatorilor pascale. Teatrul “Tandarica”,  trupa lui Dan Puric “Passe Partout” si actori de la Scena Art vor pregati momente magice pentru invitati.

Sursa foto: realitatea.net