Lectii de PRIM AJUTOR, pentru 800 de persoane din intreaga tara

Un numar de 800 de persoane din intreaga tara au fost informate in ultimii trei ani despre acordarea PRIMULUI AJUTOR in cadrul unor cursuri care au fost organizate prin progamul “Lectia de prim ajutor”, cu sprijinul SMURD, au anuntat marti reprezentantii Asociatiei MaiMultVerde.

Programul urmareste informarea publicului larg pe tema acordarii PRIMULUI AJUTOR in situatii de urgenta si s-a dezvoltat pe mai multe planuri, pentru a oferi celor interesati informatii corecte si la indemana.

In cadrul cursurilor, instructorii SMURD au prezentat solutii de PRIM AJUTOR de baza. Participantii au avut ocazia sa afle si sa testeze practic manevrele de baza in acordarea primului ajutor si sa puna medicilor intrebari pe diverse teme medicale. Unele cursuri au avut teme speciale pentru a raspunde solicitarilor aparute de-a lungul desfasurarii acestora, cum ar fi cursuri pentru parinti, cursuri pentru practicantii sporturilor extreme care au fost tinute cu sprijinul unui medic ortoped, cursuri de aprofundare, cursuri pentru angajatii unor institutii.

Citeste si: Fisa bolnavului va fi transmisa electronic din ambulanta la UPU. Sistemul va ajuta bolnavii in stare critica

“Lectia de prim ajutor” include si site-ul www.lectiadeprimajutor.ro, precum si aplicatiile pentru smartphones si tablete cu sisteme de operare Android si iOS. Site-ul a primit 180.000 de vizite, iar aplicatiile pentru smartphones si tablete au inregistrat 23.000 de descarcari.

Pe site sunt publicate permanent informatii de actualitate din domeniul acordarii PRIMULUI AJUTOR, rubrici speciale dedicate afectiunilor de sezon, ilustratii grafice explicative si filme cu demonstratii ale solutiilor de prim ajutor. Vizitatorii pot adresa intrebari medicilor SMURD prin intermediul unui formular online si primi raspunsuri in 24 de ore sau isi pot testa cunostintele despre acordarea PRIMULUI AJUTOR si verifica stilul de alimentatie si viata prin quiz-uri online. De asemenea, vizitatorii site-ului pot contribui cu informatii noi la situatiile deja existente sau pot propune situatii si solutii noi, iar cei care doresc sa fie la curent cu ultimele noutati se pot abona la e-newsletter-ul ”Lectia de prim ajutor”.

Citeste si: Peste o suta de persoane s-au prezentat la PUNCTELE DE PRIM AJUTOR din Sectorul 6

Potrivit sursei citate, programul a castigat premiul al treilea la Gala Societatii Civile editia 2013, in cadrul sectiunii ”Educatie, Invatamant, Cercetare”.

Programul este dezvoltat de Asociatia MaiMultVerde si o companie de asigurari, in parteneriat cu SMURD.

Sursa foto: AsociatiaMaiMultVerde