Legea privind gratierea va fi reintrodusa in Camera, Antonescu a cerut sa fie respinsa

Presedintele Senatului, Crin Antonescu, a declarat, luni, ca proiectul de lege privind amnistierea si gratierea va fi reintrodus pe ordinea de zi a Camerei Deputatilor, el spunand ca le-a cerut deputatilor liberali sa il respinga, pentru a fi incheiat un subiect care nu face bine Parlamentului.

“Am convenit cu deputatii din Comisia juridica sa reintroduca pe ordinea de zi proiectul de lege pentru gratiere si amnistiere si am cerut sa fie respins ca sa nu mai planeze o tema falsa – ca s-ar dori prin acest demers (…) sa ridice deasupra sau in afara legii colegi parlamentari. Prin Comisia juridica se introduce pe ordinea de zi si am cerut sa respingem acest proiect ca sa incheiem un subiect care nu face bine nici imaginii Parlamentului si nici USL”, a declarat Crin Antonescu.

Premierul Victor Ponta declara, recent, ca proiectul de lege privind amnistierea si gratierea nu mai este in acest moment sustinut de PSD.

Vezi aici reactia lui Antonescu la declaratiile lui Ponta cu privire la numirea lui Iohannis in Guvern

“Dupa cum stiti foarte bine, nu se mai reia in aceasta sesiune. Nu se mai discuta despre gratiere, despre amnistiere”, afirma Ponta, intrebat daca proiectul de lege privind amnistierea si gratierea mai este sustinut de PSD.

Referitor la faptul ca declaratia sa este in contradictie cu aceea a presedintelui Camerei, Vameriu Zgonea, care spunea ca sustine in continuare proiectul de lege privind amnistierea si gratierea, Ponta a mentionat ca si el crede ca e nevoie de un astfel de proiect, dar a subliniat faptul ca acesta nu beneficiaza si de o majoritate parlamentara.

“Daca ma intrebati si pe mine, ca deputat, dincolo de demagogie, da, eu cred ca e nevoie. Dar in Parlament trebuie sa existe o majoritate parlamentara. Atat timp cat aceasta majoritate este impotriva, evident ca nu trece asa ceva”, declara Ponta.