Protest in lacrimi al iubitorilor de caini in fata Parlamentului. UPDATE

Cateva sute de oameni protesteaza, marti dimineata, in fata Parlamentului, impotriva masurii de eutanasiere a cainilor maidanezi. Iubitorii de animale au incercat sa participe la sedinta din legislativ, insa nu au fost lasati sa intre la dezbateri. In Parlament se voteaza pe articole proiectul de lege privind eutanasierea, votul final urmand a se da in jurul orei 12.30. 

UPDATE ora 12.48: Legea privind eutanasierea cainilor maidanezi a fost adoptata de parlamentari.

Iubitorii de animale protesteaza cu pancarte pe care sunt scrise mesaje impotriva masurii de eutanasiere a cainilor maidanezi. Oamenii sunt revoltati dupa ce a fost adoptat amendamentul privind eutanasierea cainilor fara stapan, potrivit caruia maidanezii neadoptati in 14 zile vor fi eutanasiati.

“E normal ce se intampla in tara asta? De ce sa ne omoare cainii? Sunt cainii nostri… Nu suntem barbari, de ce sa-i omoram. Trebuie sterilizati. Suntem iubitori de animale, atat cat putem, ii ajutam”, a declarat un tanar, cu lacrimi in ochi.

“Noi n-avem un cuvant de spus in tara asta? Nu-i omoram, o solutie ar fi adoptia. Suntem civilizati, nu barbari. Nu se poate, ce suntem? Cainii nu ucid, oamenii ucid. Un accident a fost Ionut, atat”, a spus o tanara protestatara.

Plenul Camerei Deputatilor a adoptat, marti, amendamentul la Legea privind cainii fara stapan care stabileste un termen de 14 zile in care cainii sunt tinuti in adaposturi, dupa care, daca nu sunt revendicati sau adoptati, sa fie eutanasiati, edilii avand posibilitatea sa amane eutanasierea.