Legea administratiilor publice locale, in dezbatere la Comisia de Cod electoral

Comisia de Cod Electoral a decis ca presedintii Consiliilor Judetene sa fie alesi prin vot indirect

Comisia parlamentara de Cod electoral a decis, luni, sa inceapa dezbaterile cu modificarea legii alegerilor administratiilor publice locale, presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, opinand ca modificarile legislative ar putea trece de prima Camera la sfarsitul lunii februarie. 

PSD si PNL sunt de acord ca mandatul acestei comisii sa fie prelungit astfel incat sa fie discutate si modificate si legile partidelor politice si finantarii partidelor.

„Vom incepe cu modificarea legii alegerilor administratiilor publice locale, avand in vedere ca decizia Curtii Constitutionale ne obliga si este si logic”, a precizat Zgonea.

AEP, MAI, INS si STS urmeaza sa depuna propuneri concrete in zona tehnica de modificare a acestei legi pana la sfarsitul acestei saptamani. De asemenea, organizatiile neguvernamentale care doresc sa aiba un punct de vedere pe aceasta tema pot trimite propunerile la comisie pana la inceputul saptamanii viitoare.

Citeste si: PONTA: ZGONEA va discuta cu Opozitia pentru ca totul sa fie cat mai transparent in Comisia de Cod Electoral

Reprezentantii partidelor politice urmeaza sa faca propuneri in privinta principiilor la legea alegerilor administratiei publice locale pana in 10 februarie, iar pana in 15 februarie vor fi facute propunerile pentru celelalte legi electorale.

„PNL va dori sa extinda mandatul acestei comisii pentru a discuta si legea partidelor politice si legea finantarii partidelor”, a afirmat Mihai Voicu, deputat PNL, la sedinta comisiei.

CITESTE SI: VICTOR PONTA vrea NEGOCIERI cu PNL. Cele 5 TEME de discutie propuse de PREMIER

„Acesta este si mandatul PSD de a discuta si cele doua legi, deoarece au legatura cu legile electorale. Trebuie sa discutam legea finantarii partidelor si legea partidelor politice, sa le facem pana la sfarsitul lui februarie”, a spus Zgonea.

Comisia de cod electoral urmeaza sa se intruneasca miercuri, 28 ianuarie, cu reprezentantii ONG-urilor pentru ca acestea sa prezinte propunerile lor de modificare.