Legea amnistiei si gratierii a fost respinsa de Parlament

Parlamentul a respins, marti dupa-amiaza, Legea amnistiei si gratierii, asa cum solicitase presedintele ales al Romaniei, Klaus Iohannis. Legea amnistiei si gratierii a fost respinsa cu 293 voturi pentru, un vot impotriva si o abtinere.

De mentionat ca si Victor Ponta a cerut respingerea legii amnistiei si gratierii, iar cei de la PSD s-au grabit sa se conformeze ordinului. Un alt aspect este faptul ca in sedinta de astazi trebuia doar dezbatut acest proiect de lege, insa presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a tinut mortis ca legea sa fie respinsa astazi ”ca sa nu mai fie nicio problema”. In caz contrar, Zgonea afirma ca va demisiona din fruntea Camerei.

Amintim ca luni, presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a scris pe pagina sa de Facebook ca in cazul in care colegii sai din PSD nu vor vota, marti, cererea DNA de ridicare a imunitatii pentru trei parlamentari social-democrati, acuzati de coruptie, isi va da demisia din calitatea de presedinte al Camerei Deputatilor.

“Trebuie sa luam masuri. Eu am anuntat de foarte mult timp ca dupa alegeri in prima saptamana punem pe ordinea de zi respingerea legii amnistiei si gratierii DAR si ridicarea imunitatii pentru toti cei 3 parlamentari”, scria Zgonea, pe Facebook.

Vezi aici declaratia integrala a lui Valeriu Zgonea despre legea amnistiei si gratierii

Citeste si: PONTA: PSD trebuie sa aiba decenta sa taca din gura o perioada. Vreau sa salvez onoarea Ministerului de Externe