LEGEA BIG BROTHER a fost declarata NECONSTITUTIONALA de magistratii CCR. UPDATE

Legea BIG BROTHER asa cum este cunoscuta Legea SECURITATII CIBERNETICE, adoptata de Parlament si atacata la Curtea Constitutionala (CCR) de Partidul National Liberal (PNL), a ajuns miercuri pe masa judecatorilor CCR.

UPDATE 14.00: LEGEA BIG BROTHER a fost declarata NECONSTITUTIONALA de magistratii CURTII CONSTITUTIONALE.

Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR) a decis in sedinta de miercuri, 21 ianuarie, ca Legea securitatii cibernetice, cea mai recenta lege de tip BIG BROTHER adoptata de Parlament, este NECONSTITUTIONALA.

Legea SECURITATII CIBERNETICE este a treia lege de tip BIG BROTHER respinsa de CCR, dupa legea retentiei datelor si legea cartelelor PrePay.

Stire initiala

AUGUSTIN ZEGREAN, presedintele CCR, le-a spus jurnalistilor prezenti la sediul institutiei in aceasta dimineata despre presiunile la care sunt supusi judecatorii, mai ales de SRI, care cere insistent ca legea sa fie promulgata.

CITESTE SI: SRI: LEGEA “BIG BROTHER” permite ACCESUL LA DATE cu caracter privat doar in baza unei AUTORIZATII DE LA JUDECATOR 

“Personal, nu simt niciun fel de presiune. Sunt obisnuit cu chestiile astea de 25 de ani incoace. Sunt invatat sa se spuna vrute si nevrute”, a mai declarat ZEGREAN.

AUGUSTIN ZEGREAN  a declarat ca legea BIG BROTHER nu se refera la persoanele fizice. Cat despre declaratiile celor care sustin ca legea este indispensabila, printre care si directorul SRI, Zegrean a comentat usor ironic: “Eu ma gandesc ca toate legile care se adopta sunt indispensabile. Nu facem legi doar ca sa ne aflam in treaba”.

CITESTE SI: Legile Big Brother si cartelelor pre-pay trebuie armonizate inainte de adoptare, sustine deputatul Tinel Gheorghe 

Sursa foto: adevarul.ro