LEGEA BIG BROTHER. Zegrean: Nu a atacat nimeni Romania ca nu s-a dat numele la cumpararea unei cartele

Presedintele Curtii Constitutionale, Augustin Zegrean, a declarat, marti, ca respingerea de catre judecatori a LEGII BIG BROTHER si a celei privind cartelele telefonice PREPAY nu trebuie sa produca o “spaima”, adaugand ca nici pana acum nu se stia numele utilizatorilor de cartele si Romania nu a fost “atacata” din aceasta cauza.

“Nu cred ca spaima trebuie sa fie atat de mare. Nu de aici provine nesiguranta, din faptul ca atunci cand va cumparati o cartela nu va dati numele acolo. Ati putea si sa vi-l dati, ar fi acelasi lucru. Nici pana acum nu se dadeau numele si nu ataca nimeni Romania din cauza asta”, a afirmat seful CCR inainte de sedinta de marti.

Citeste si: CSAT: SECURITATEA NATIONALA ESTE AFECTATA DE NEAPLICAREA LEGII “BIG BROTHER” SI A CELEI PRIVIND CARTELELE PREPLATITE

El a precizat ca in zilele urmatoare Curtea va publica motivarea deciziei in cazul LEGII de identificare a utilizatorilor de cartele telefonice PREPAY.

CSAT a luat nota, saptamana trecuta, de implicatiile la adresa securitatii nationale ca urmare a declararii neconstitutionalitatii Legii 82/2012 privind retentia datelor, respectiv a Legii pentru modificarea si completarea OUG nr. 111/2011 privind comunicatiile electronice, stabilind ca se impune “de urgenta” o interventie legislativa in acest caz din partea Guvernului sau a Parlamentului.

In 16 septembrie, CCR a decis ca Legea BIG BROTHER, referitoare la identificarea utilizatorilor de cartele telefonice PREPAY, este neconstitutionala, dupa ce a admis sesizarea Avocatului Poporului.

SRI: DECIZIILE CCR PE LEGEA “BIG BROTHER” SI PE LEGEA CARTELELOR PREPAY AU CONSECINTE GRAVE ASUPRA SECURITATII NATIONALE