Legea cainilor maidanezi, atacata la Curtea de Justitie a UE

Legea cainilor maidanezi va fi atacata la Curtea de Justitie a Uniunii Europene (UE) de catre Federatia Nationala pentru Protectia Animalelor (FNPA), care a precizat intr-un comunicat de presa ca va ataca Legea nr. 258/2013, atat pe plan intern, cat si extern, la CJUE si Curtea Europeana a Drepturilor Omului (CEDO), “pentru ca se incalca niste drepturi ale cetatenilor care sunt obligati sa faca parte din acest masacru”.

Totodata, federatia propune sterilizarea in masa a maidanezilor, programe educationale in scoli si de responsabilizare a posesorilor de animale, pentru rezolvarea problemei cainilor fata stapan.

“Avand in vedere ca programul de ucidere aplicat de peste 15 ani in Romania nu a dat niciun rezultat, propunem un program de sterilizare in masa, de identificare si adoptie a cainilor fara stapan.

Propunem si programe educationale in scoli si de constientizare pentru actualii detinatori de animale fata de responsabilitatie pe care le au, pentru ca noi consideram aceste lucruri ca fiind singurele solutii de rezolvare reala si civilizata a problemei cainilor comunitari”, a declarat, marti, in cadrul unei conferinte de presa, presedintele Federatiei Nationale pentru Protectia Animalelor FNPA), Carmen Arsene.

Aceasta a precizat ca, in paralel cu aceste programe, federatia va inainta si actiuni in justitie, pentru atacarea Legii nr. 258/2013, atat pe plan intern, cat si extern, la CJUE si Curtea Europeana a Drepturilor Omului (CEDO), “pentru ca se incalca niste drepturi ale cetatenilor care sunt obligati sa faca parte din acest masacru”.

Legea nr. 258/2013 (pentru modificarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 155/2001 privind cainii fara stapan) a fost adoptata de Camera Deputatilor in 10 septembrie si stabileste, printre altele, un termen de 14 zile lucratoare in care cainii sunt tinuti in adaposturi, dupa care, daca acestia nu sunt revendicati sau adoptati, pot fi eutanasiati.