Legea cainilor maidanezi, discutata saptamana viitoare in comisiile reunite

lege-caini-maidanezi

Legea cainilor maidanezi va fi discutata, saptamana viitoare, in comisiile Juridice si de Administratie din Camera Deputatilor, care vor intocmi un raport comun ce va ajunge mai apoi in plen, unde va primi votul final.

Comisia Juridica a stabilit, astazi, o serie de chestiuni organizatorii, dezbaterile pe Legea cainilor maidanezi fiind programate pentru saptamana viitoare, intr-o sedinta comuna ale celor doua comisii.

Comisia Juridica si cea de Administratie se vor reuni cu reprezentanti ai administratiei locale si ai ONG-urilor pentru a stabili masurile care se impun in cazul cainilor maidanezi.

Legea maidanezilor a fost contestata in 2011 la CCR de USL si de mai multe ONG uri, iar Curtea Constitutionala a decis in ianuarie 2011 ca exista un articol neconstitutional, respectiv cel privind eutanasierea cainilor fara stapan.

Saptamana viitoare vom vedea cum vor decurge dezbaterile si care va fi raportul comun al celor doua comisii, ca mai apoi legea sa mearga in plenul Camerei Deputatilor pentru a primi votul final.

Foto: RTV