LEGEA DARII in PLATA. ALINA GORGHIU a anuntat cum vor vota SENATORII PNL

ALINA GORGHIU, copresedinta PNL, a declarat ca partidul pe care il conduce va vota luni LEGEA DARII in PLATA. Aceasta a mai precizat ca motivul pentru care actul normativ este sustinut de catre liberali porneste de la principiul riscului impartit.

“Principiul este acela ca in orice societate normala riscul trebuie impartit. Ca ne place sau nu ne place, pana acum acest risc nu a existat decat de partea clientilor serviciilor bancare. S-a modificat legea, conform solicitarii venite de la Presedintie, cererea de reexaminare a fost analizata serios de colegii nostri din Senat si cred ca nu se mai poate vorbi de niciun fel de afectare, dupa aceste amendamente care astazi trec prin Senat. Am vazut, insa, in anumite momente, o pozitie, haideti sa-i spun de usoara forta de negociere, din partea sistemului bancar, care spunea prin anumite voci cum o sa dispara proiectul “Prima casa”. Si au venit toate argumentele necesare si suficiente pentru a merge in directia in care acest lucru nu este real. Ati vazut saptamana trecuta cifrele venite de la Guvern si de la sistemul bancar, directionate catre “Prima casa”. Ganditi-va ca 1,7 miliarde de lei se duc anul acesta de la Guvern catre “Prima casa”, iar din sistemul bancar cred ca 2,6 miliarde de lei. Ceea ce inseamna ca acest proiect va continua cu succes”, a explicat liderul liberal.

CITESTE SI: LEGEA DARII IN PLATA. GHEORGHE PIPEREA AVERTIZEAZA PARLAMENTARII

ALINA GORGHIU a insistat ca, la nivel parlamentar, liberalii isi doresc ”un dialog in continuare cu cei din sistemul bancar”. “LEGEA DARII in PLATA va trece de Senat. Daca mai exista lucruri care ar putea fi in divergenta pe procedura sau pe fond, la Camera vor putea fi discutate din nou si analizate. Veti vedea si majoritate in Senat astazi. Dupa parerea mea, va fi o majoritate relaxata, care va da girul acestui proiect bun pentru societatea romaneasca”, a mai opinat ALINA GORGHIU.

Proiectul LEGII DARII in PLATA ar putea fi votat luni in plenul Senatului daca dezbaterile vor fi finalizate.

Sursa foto: adevarul