Legea de organizare a Politiei, trimisa de Basescu la reexaminare in Senat

Presedintele Traian Basescu a retrimis legea prin care era modificata functionarea Politiei Romane inapoi in Parlament, solicitand ca acest proiect sa fie respins. La ora 17.30 vor fi declaratii sustinute de Traian Basescu la Palatul Cotroceni.

Basescu cere reexaminarea legii de organizare a Politiei, motivand ca nu este intemeiat ca seful politiei sa fie si secretar de stat. El atrage atentia ca numirea de catre premier a sefului IGPR poate crea disfunctionalitati.

Citeste si: Seful Politiei Romane va fi numit de catre premier, au decis deputatii

Seful statului mentioneaza, in cererea de reexaminare, ca, pentru aceasta lege, Guvernul nu a solicitat Consiliului Suprem de Aparare a tarii emiterea unui aviz in acest sens.

”Avand in vedere competenta legislativa exclusiva a Parlamentului, va solicitam reexaminarea Legii trimisa spre promulgare, in sensul respingerii proiectului de lege”, se arata in finalul cererii transmise Parlamentului.

Citeste si: Deputatii au decis ca VOLUNTARIATUL sa fie recunoscut ca EXPERIENTA PROFESIONALA

“Inspectoratul General al Politiei Romane este condus de un inspector general cu rang de secretar de stat, numit prin decizia primului-ministru, la propunerea ministrului Afacerilor Interne, dupa consultarea Corpului National al Politistilor”, se arata in proiectul de lege al Guvernului.

Modificarea a fost adoptata de Camera Deputatilor si de Senat si a primit aviz favorabil si din partea Comisiei de aparare a Camerei, dar a starnit dezbateri aprinse in Parlament, partidele din Opozitie spunand ca Romania e singura tara din Europa in care seful Politiei primeste un rang politic.