Legea falimentului personal, aplicabila doar dupa o analiza de impact cost-beneficiu

Legea falimentului personal se va aplica numai dupa o analiza a efectelor pe care aceasta le creeaza in societate asupra sistemului bancar si asupra persoanelor fizice, a  declarat consilierul economic de la Cabinetul primului-ministru, Cristian Socol.

“Legea falimentului personal se va aplica dupa ce se va face analiza efectelor pe care aceasta le creeaza in societate asupra sistemului bancar, asupra persoanelor fizice si asa mai departe. Cand se va face analiza de impact cost-beneficiu se va stabili foarte clar daca merita sa fie introdusa sau nu se va aplica”, a afirmat marti Socol la un seminar pe tema garantarii creditelor.

Analiza se va face ca in cazul legii insolventei autoritatilor locale, cu punerea in balanta a costurilor, beneficiilor, in urma careia s-a observat ca reprezinta o modalitate de reducere a arieratelor la nivel local.

Autoritatile s-au angajat fata de FMI si CE sa nu adopte legea insolventei personale si legea colectarii datoriilor sau modificare OUG 50/2010, potrivit textului scrisorii de intentie transmise FMI. 

Foto: Gandul