LEGEA GRATIERII a fost AMANATA din nou! Amandamentul lui Serban Nicolae ramane pe masa

Comisia juridica din Senat a amanat din nou dezbaterea proiectului de lege a gratierii, pana pe 11 aprilie, dupa ce ministrului Justitiei Tudorel Toader, prezent la sedinta, a cerut ca proiectul sa fie amanat pana cand Guvernul va putea veni din urma cu alte masuri complementare, intrucat “gratierea” nu poate fi o solutie singulara, in formeaza jurnalistii de la Hotnews.ro.

Printre amendamente se numara in continuare si cel prin care se gratiaza faptele de coruptie si abuzul in serviciu al lui Serban Nicolae (foto), desi acesta a declarat ca este dispus sa il retraga, dar doar dupa ce este dezbatut. Ministrul si-a exprimat si nedumerirea legata de prezenta directorului Administratiei Nationale a Penitenciarelor la dezbaterile din comisie, afirmand ca aceasta institutie nu poate depune amendamente.

Senatoarea PNL Alina Gorghiu a sugerat ca ministerul ar putea retrage proiectul, pentru a avea timp suficient sa realizeze pachetul de masuri. Senatul este prima camera sesizata pentru acest proiect, iar termenul de adoptare tacita este 25 aprilie. 

Sursa foto: realitatea