Legea gratierii nu se mai voteaza marti, au decis liderii de grup

Parlamentarii au decis sa nu mai voteze, marti, legea amnistiei si gratierii, care ar fi putut sa lase in libertate cateva mii de romani aflati in puscarie. Proiectul de lege a amnistiei si gratierii a fost scos de pe ordinea de zi, decizia apartinand liderilor de grup, dupa scandalul iscat pe aceasta tema, mai ales ca in USL nu a existat un consens.

PNL a anuntat ca vrea un vot deschis pe legea amnistiei si gratierii, in caz contrar liberalii au amenintat ca vor parasi sala. Dupa intalnirea liderilor de grup, s-a hotarat scoaterea legii de pe ordinea de zi.

Cei din USL urmeaza a se intalni pentru negocieri pe aceasta tema si cel mai probabil se vor modifica acele articole cu care liberalii nu sunt de acord.

De precizat ca si presedintele Traian Basescu a scris, marti, Parlamentului cu privire la legea amnistiei si gratierii. Seful statului a atras atentia parlamentarilor sa dea dovada de responsabilitate si sa aiba in vedere ca o asemenea masura nu este oportuna, explicand ca aceasta va decredibiliza eforturile de lupta impotriva coruptiei, afectand increderea in actul de justitie.

Reamintim ca noua Lege a amnistiei si gratierii a intrat in dezbatere de urgenta la Camera Deputatilor, care este si for decizional, dupa ce Comisia juridica a adoptat luni seara raport favorabil cu amendamente. Proiectul de lege privind amnistia si gratierea unor pedepse de pana la 7 ani a fost initiat de catre deputatii Madalin Voicu si Nicolae Paun. De precizat ca proiectul de lege a fost respins in luna mai de Senat.