LEGEA IMPOZITARII BACSISULUI nu s-ar APLICA in cazul TAXIMETRISTILOR

Presedintele Camerei Nationale a Taximetristilor, VASILE STEFANESCU, a declarat la postul Realitatea TV ca impozitarea bacsisului in cazul traximetristilor s-ar putea sa nu se aplice. 

Stefanescu a declarat ca deocamdata nu e nimic oficial, dar asteapta un raspuns de la Ministerul de Finante in acest sens. Stefanescu a mai declarat ca, pana acum, patronatele din acest domeniu nu au fost consultate.

CITESTE SI: ORDONANTA privind CONTROALELE ANAF si IMPOZITAREA BACSISURILOR a fost ADOPTATA de Guvern. UPDATE

Pentru noi a fost o surpiza cand Ministerul Finantelor a zis ca si taximetria intra, tinand cont ca actualele case de marcat ale noastre nu pot opera acest bacsis”, sustine presedintele Camerei Nationale a Taximetristilor

Ministrul Teodorovici sustinea ca aparatul de marcat al taxiurilor poate marca diferenta.

Vasile Stefanescu precizeaza: “Aparatele fiscale pe taximetrie nu au tastatura, deci nu se poate aplica”.

Prin urmare, Camera Nationala a Taximetristilor a trimis o adresa catre ministrul de Finante prin care cere eliminarea acestei masuri in cazul taximetristilor.

CITESTE SI: GABRIELA FIREA ATACA PNL pe tema LEGALIZARII BACSISULUI: PNL, partid anarhist

“Pe surse, asteptam un raspuns oficial, intelegem ca taximetria nu va intra sub incidenta acesti legi, dar nu stim 100%”, spune Vasile Stefanescu.

Daca totusi va fi impozitat si bacsisul incasat de taximetristi, acesta declara ca”tehnic nu se poate aplica, daca Ministerul Finantelor sustine acesta ideea nu ne ramane decat sa tragem masinile pe dreapta pentru ca noi nu mai putem sa functionam din acel moment”.