Legea insolventei duce la concurenta neloiala, atrage atentia Daniel Chitoiu

Legea insolventei in actuala forma duce la concurenta neloiala, a atras atentia ministrul Finantelor, Daniel Chitoiu, explicand ca sunt unii “destepti” care declara impozitele si taxele, dar gasesc diverse modalitati si nu achita nici furnizorii, nici creditorii, dar nici bugetul de stat.

“Avem o problema, din punct de vedere al mediului concurential, atat timp cat unii sunt destepti si nu platesc sub diverse forme, ca sunt unii care declara impozitele si taxele, dar nu le platesc si gasesc diverse modalitati, legea insolventei. Fiecare benefeciaza de prevederile legii insolventei actuale si pot sa-si ceara insolventa voluntara si stau bine mersi, nu achita nici furnizorii, nici creditorii, dar nici bugetul de stat. Acestia perturba mediul economic, avem concurenta neloiala intre cel care plateste si cel care nu plateste”, a spus Daniel Chitoiu, citat de Mediafax. 

Ministrul a mai aratat ca in acest an patru mari producatori din domeniul panificatiei au intrat in insolventa deoarece nu mai faceau fata concurentei din partea producatorilor mici care nu-si plateau taxele si foloseau un pret mult mai mic.

Chitoiu a mai precizat ca noua Lege a insolventei, care a fost respinsa de catre Curtea Constitutionala sub forma Ordonantei de urgenta, a fost transmisa Parlamentului sub forma unui proiect de lege si a fost solicitata procedura de urgenta.

Foto: muntenia-news.ro