LEGEA PENSIILOR, MODIFICARI. Conditii noi pentru reducerea varstei de pensionare

LEGEA PENSIILOR. Legea pensiilor ar putea fi modificata din nou, urmand a fi stabilite noi situatii in care va fi redusa varsta de pensionare. Modificarile ar putea avea loc in conditiile in care Senatul a adoptat marti o propunere legislativa in acest sens. Schimbarile pregatite in Parlament se refera la reducerea varstei de pensionare in anumite situatii.

In sedinta de marti, senatorii au adoptat un proiect de act normativ care prevede ca persoanele care au lucrat in grupa I de munca mai putin de sase ani vor beneficia de reducerea varstei de pensionare, potrivit Digi 24 care citeaza avocatnet.ro.

Mai precis, actul stabileste ca perioadele de vechime in munca realizate in grupa I care sunt mai mici de sase ani si cele realizate in grupa a II-a pana la data de 1 aprilie 2001, vor constitui stagiu de cotizare in conditii deosebite, in vederea reducerii varstelor de pensionare.

Citeste si: Indemnizatia pentru persoanele cu handicap ar putea fi majorata cu 15,98% din 2015

in prezent, legea pensiilor stabileste ca de reducerea varstei de pensionare beneficiaza doar cei care au lucrat in grupa I mai mult de sase ani. Totodata, reducerea varstei standard de pensionare este un drept al persoanelor care au realizat stagiul complet de cotizare.

Proiectul de lege a fost adoptat de Senat in calitate de prima Camera sesizata, ceea ce inseamna ca, pentru a se aplica, acesta trebuie adoptat si de Camera Deputatilor. Reducerile la varsta de pensionare pentru cei care au lucrat in grupa I, introduse in 2013.

Mondo News iti recomanda si: Indemnizatiile revolutionarilor vor fi acordate din nou incepand cu 1 ianuarie 2015, insa numai dupa o selectie dura