Legea pensiilor speciale a fost respinsa in Senat

Puterea si Opozitia s-au contrat in Senat pe reducerea TVA-ului pentru lapte, legume si fructe

Legea pensiilor speciale a fost respinsa, marti, in Senat. PSD a initiat proiectul pensiilor speciale, iar for decizional este Camera Deputatilor. Legea pensiilor speciale prevede reintregirea, de la 1 ianuarie 2015, a pensiilor militarilor, aviatorilor, politistilor si parlamentarilor.

Executivul intentioneaza sa reintroduca pensiile speciale pentru aviatori, diplomati si personalul auxiliar din magistratura si Parlament in locul indemnizatiilor pe care aceste persoane le primesc in prezent, iar cheltuielile sa fie incluse in bugetul pe anul viitor.

“Luam in calcul renuntarea la plata indemnizatiilor si revenirea la pensiile speciale pentru aviatori, diplomati, personalul auxiliar din magistratura si personalul auxiliar din Parlament”, declarau, in urma cu doua saptamani surse din cadrul Guvernului, citate de Mediafax.

Acestea au precizat ca pentru reintroducerea pensiilor speciale sunt avute in vedere doua posibilitati, si anume promovarea masurii de catre Guvern printr-un proiect de lege sau asumarea unor initiative legislative existente deja in Parlament pe aceasta tema.

Citeste si: Cine este PRIMUL MAGISTRAT care nu va beneficia de PENSIA SPECIALA!

“Va fi luata o decizie dupa inceperea sesiunii parlamentare, iar daca reintroducerea pensiilor speciale se va produce, cheltuielile bugetare vor viza bugetul de stat pentru 2015″, au mai spus sursele.