Legea privind platirea suplimentara a personalului care a acordat ASISTENTA VICTIMELOR de la COLECTIV promulgata de IOHANNIS

Presedintele KLAUS IOHANNIS a promulgat marti legea referitoare la modificarea ordonantei privind salarizarea personalului platit din fondurile publice in acest an, care prevede ca ORELE SUPLIMENTARE efectuate de personalul implicat in acordarea asistentei medicale victimelor TRAGEDIEI de la CLUBUL COLECTIV sa fie PLATITE.   

Potrivit unui comunicat al Administratiei Prezidentiale, seful statului a semnat decretul pentru promulgarea Legii privind aprobarea OUG 31/2015 pentru modificarea si completarea Legii concurentei 21/1996 si pentru completarea art. 1 din OUG 83/2014 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice in anul 2015, precum si alte masuri in domeniul cheltuielilor publice.

Legea prevede ca “se aproba plata orelor suplimentare efectuate peste durata normala a timpului de lucru de categoriile de personal care au fost implicate in acordarea asistentei medicale si de urgenta pentru persoanele a caror stare de sanatate a fost grav afectata in urma evenimentului produs in clubul Colectiv din municipiul Bucuresti, in data de 30 octombrie 2015”.

CITESTE SI: PERSONALUL CARE A INTERVENIT IN TRAGEDIA DE LA COLECTIV VOR PRIMI UN SPOR DE 100% PENTRU ORELE SUPLIMENTARE

Actul normativ stipuleaza ca de aceste prevederi beneficiaza urmatoarele categorii: personalul care a acordat ingrijire, asistenta medicala, consiliere si transport sanitar in cadrul unitatilor sanitare implicate; personalul care a insotit pacientii transferati pentru acordarea ingrijirilor medicale la clinici din afara granitelor tarii.

“Munca suplimentara efectuata (…) incepand cu data de 30 octombrie 2015 se salarizeaza in functie de tariful orar aferent salariului de baza avut, la care se adauga un spor de 100% din tariful orar al salariului de baza”, se arata in lege.

Sursa foto: evz