Legea privind securitatea cibernetica a fost respinsa in Camera Deputatilor

Legea privind securitatea cibernetica a fost respinsa in Camera Deputatilor

Legea privind securitatea cibernetica a fost respinsa. Plenul Camerei Deputatilor a respins, miercuri, legea privind securitatea cibernetica a Romaniei, declarata neconstitutionala, cu 287 voturi “pentru” si patru abtineri, informeaza Agerpres. Camera Deputatilor este prima camera sesizata in legatura cu aceasta lege, iar Senatul este forul decizional.

Dupa ce Curtea Constitutionala a declarat-o neconstitutionala in ansamblul ei, Comisia pentru aparare, Comisia pentru tehnologia informatiei si Comisia juridica au facut raport comun de respingere a acestei legi.

“Suntem intr-o procedura impusa de declarare ca neconstitutional a acestui proiect, deci nu se poate decat respinge acest proiect. Discutam strict de o procedura impusa de neconstitutionalitate”, a spus presedintele Comisiei juridice, Bogdan Ciuca. 

Citeste si: FBI pregateste doi ofiteri romani in contracararea de activitati teroriste

Deputatul PNL Daniel Iane a mentionat ca aceasta lege a trecut in mod tacit prin Parlament si. daca nu era PNL care sa o atace la Curtea Constitutionala. “astazi aveam mai putine drepturi, mai putine libertati, mai putina democratie”.

“Nu exista alt deznodamant decat respingerea acestei legi, pentru ca nici macar de amendamentele pe care le-am lucrat la comisie nu s-a tinut cont. Respingerea este singura concluzie pe care o putem trage”, a declarat Iane.

Citeste si: Un NOU PROIECT al LEGII SECURITATII CIBERNETICE, elaborat de Comisia pentru Comunicatii din Camera Deputatilor