LEGEA privind taierea PENSIILOR pentru MAGISTRATII corupti, aprobata de Comisia juridica

BACAU, SASCUT, CRISTINEL BOSTAN, CONDAMNARE, JUDECATORIA BACAU, INCHISOARE, EXECUTARE, CONFLICT DE INTERESE

Comisia juridica din Senat a aprobat, marti, LEGEA privind taierea pensiilor pentru MAGISTRATII CORUPTI. Comisia Juridica este camera decizionala, insa legea va intra pe ordinea zi a plenului pentru a primi girul final. 

Proiectul privind eliminarea pensiilor de serviciu pentru magistrati corupti a primit un raport de admitere, cu amendamente, fiind adoptat cu sase voturi pentru si un vot impotriva.

Citeste si: Pensionarea lui Stan Mustata, AMANATA

Potrivit documentului, magistratii, judecatorii, procurorii si asistentii lor nu vor mai putea beneficia de pensie de servciu, ci doar de pensie in sistemul public.

Proiectul prevede ca nu vor beneficia de pensie de serviciu si indemnizatie judecatorii, procurorii, magistratii asistenti si personalul de specialitate juridica asimilat judecatorilor si procurorilor care, chiar ulterior eliberarii din functie, au fost condamnati definitiv pentru o infractiune de coruptie sau asimilata infractiunilor de coruptie sau o infractiune in legatura cu acestea ori pentru o infractiune de serviciu sau in legatura cu serviciu, comise cu intentie sau o alta infractiune pentru care CSM apreciaza ca aduce atingere prestigiului justitiei, savarsite inainte de eliberarea din functie.

Aceste persoane beneficiaza de pensie in sistem public, in conditiile legii.

Citeste si: Ponta: Marim pensia cu 4,5% din 2015, incercam sa sprijinim in primul rand pensiile mici