Legea referendumului si modificarea Constitutiei, abordate cu prioritate in Parlament

Presedintele Senatului, Crin Antonescu, a declarat, luni, ca Legea referendumului va fi abordata in Parlament in zilele imediat urmatoare, iar proiectul de modificare a Constitutiei va avea, de asemenea, prioritate, chiar si in conditiile in care se va amana data de organizare a referendumului.

“In ce priveste modificarea Constitutiei, ramane un proiect actual in agenda noastra. Suntem, sigur, in situatia de a gandi amanarea datei referendumului pentru ca acest referendum sa aiba un sens, pentru ca votul a milioane de oameni care vor veni si se vor exprima sa aiba un sens. S-a pomenit deja faptul ca Legea referendumului va fi abordata cu prioritate chiar din urmatoarele zile in Parlament”, a spus Crin Antonescu.

Presedintele PNL a mai explicat ca opinia oficiala a Comisiei de la Venetia este asteptata in luna octombrie.

“In ce priveste proiectul de modificare a Constitutiei, el ramane pe agenda. El ramane subiect de discutie, avem in octombrie opinia finalizata si oficiala a Comisiei de la Venetia, cu toate ca, reamintesc, deja discutii cu reprezentanti ai acestei Comisii au avut loc, si in ceea ce inseamna urgenta regionalizarii, sub forma modificarii Legii 315, gandim, continuam sa lucram in aceste proiecte”, a precizat Antonescu.