LEGEA SALARIZARII A FOST RETRASA! GUVERNUL A RENUNTAT LA ACEST PROIECT

LEGEA SALARIZARII A FOST RETRASA, miercuri, Executivul anuntand acest lucru, la scurt timp dupa sedinta saptamanala, prin vocea purtatorului de cuvant de la Palatul Victoria, DAN SUCIU.

Guvernul a decis sa abandoneze proiectul de ordonanta de urgenta privind salarizarea bugetarilor in forma actuala, urmand sa se lucreze incepand de maine pe o noua abordare, a anuntat purtatorul de cuvant al Guvernului, Dan Suciu. Decizia a fost luata in urma scandalului starnit de ministrul Muncii Claudia-Ana Costea, care in urma unor discutii cu sindicatele, a spus ca nu-si asuma proiectul de ordonanta si in cazul in care se va afla pe ordinea de zi a sedintei Guvernului de miercuri, isi va prezenta demisia. Intrebat de jurnalisti daca premierul a luat in calul demiterea ministrului, Dan Suciu a spus initial ca nu “s-a luat in discutie situatia doamnei Costea”.

“Am remarcat reactiile (n.red. sindicatelor) si, in consecinta, nu vom continua acest proiect de salarizare. Scopul Guvernului este sa vina cu un proiect acceptat de partenerii sociali, in parametrii fiscal-bugetari pe care ni putem permite. Nu tinem neaparat sa avem un proiect in aceasta privinta, dar intelegem presiunile”, a spus Suciu. Acesta a precizat ca pe actuala forma, niciun salariu in plata nu ar fi scazut. Cu toate acestea, se va lucra la o noua forma. “Incepand de maine vom avea o noua abrodare a acestui subiect”, a mai spus Suciu.

Vom reveni cu amanunte.

Sursa foto: realitatea