Legea VOTULUI prin CORESPONDENTA ar putea fi promulgata joi

Presedintele KLAUS IOHANNIS a declarat, miercuri, la Bratislava, ca legea votului prin corespondenta, in privinta careia CCR a emis decizie de constitutionalitate, este “promulgabila” si ca, daca sunt definitivate toate procedurile, o va promulga joi dupa-amiaza, cand revine la Bucuresti.

Seful statului a facut anuntul in acest sens la o intalnire cu un grup de tineri romani care lucreaza in Slovacia.

Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR) a decis, miercuri, ca Legea votului prin corespondenta, adoptata pe 28 octombrie, este constitutionala, respingand astfel sesizarile formulate de ALDE si UDMR.

CITESTE SI: CCR: Legea VOTULUI prin CORESPONDENTA este CONSTITUTIONALA. UPDATE

Judecatorii constitutionali au luat in discutie doua sesizari privind Legea votului prin corespondenta, una inaintata de 30 de senatori si o alta formulata de 50 de deputati.

In urma deliberarilor, Curtea Constitutionala a respins sesizarile de neconstitutionalitate formulate in cazul Legii privind votul prin corespondenta, de modificare si completare a Legii 208/2015 privind alegerea Senatului si a Camerei Deputatilor, precum si pentru organizarea si functionarea Autoritatii Electorale Permanente.

Decizia este definitiva si general obligatorie si se comunica celor doua Camere ale Parlamentului, iar argumentatiile retinute in motivarea solutiei vor fi prezentate in cuprinsul deciziei, care se va publica in Monitorul Oficial.

Sursa foto: ziuanews